Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

Visa Europe lanseaza Programul de inovatie tehnologica

10 Februarie 2011



Visa Europe anunţă un nou Program de inovaţie tehnologică care permite reducerea imediată a resurselor necesare adoptării standardului de securitate PCI DSS de către comercianţii care dispun de tehnologie cu cip (EMV) şi oferă un stimulent puternic celorlalţi comercianţi care deţin doar tehnologie pentru carduri cu bandă magnetică în vederea migrării spre tehnologia care acceptă carduri cu cip.


Comercianţii care se înscriu în program de la data intrării în vigoare a acestuia, adică 30 aprilie 2011, vor beneficia de recunoaşterea conformării integrale, validate în urma îndeplinirii încheierii etapelor de referinţă 1-2 din cadrul Abordării Prioritizate a standardului PCI DSS de către Industria Cardurilor de Plată şi vor fi scutiţi de plata penalităţilor în cazul compromiterii datelor dacă au finalizat etapele de referinţă 1-4*.
Noua iniţiativă reflectă beneficiile reducerii fraudei pe care le oferă tehnologia EMV în ceea ce priveşte plata cu cardul în Europa şi este concepută astfel încât să aducă avantaje concrete comercianţilor care investesc în tehnologii EMV pentru plăţi efectuate la punctele de vânzare („POS”). În Europa, frauda raportată la volumul de vânzări pe carduri Visa a ajuns la 0,049% în prezent (septembrie 2010, sfârşitul exerciţiului financiar), de la 0,057% (septembrie 2009, sfârşitul exerciţiului financiar), cu alte cuvinte, o scădere anuală de 14%.


Programul de inovaţie tehnologică este deschis oricărui comerciant care a validat deja adoptarea standardului PCI DSS sau care a prezentat un plan de conformare şi nu a fost implicat recent într-un act de încălcare gravă a prevederilor privind datele despre posesorii de carduri.
Comercianţii se pot înscrie în Programul de inovaţie tehnologică începând cu data de 30 aprilie 2011. Cei care nu se înscriu în program au posibilitatea de a restrânge cantitatea de date despre plăţile cu cardul disponibile în mediul lor cu ajutorul altor tehnologii complementare, cum ar fi criptarea câmpurilor de date şi/sau adoptarea dispozitivelor tip token.



* Programul de inovaţie tehnologică depinde de anumite criterii şi poate fi invalidat în cazuri de stocare a date de autentificare sensibile, modificări neconforme aduse după validare unui mediu de procesare/politicilor unei entităţi şi în cazul în care o anchetă judiciară stabileşte existenţa unor importante aspecte neconforme, inclusiv dar fără a se limita la o eşantionare insuficientă a sistemelor în momentul evaluării conformării la standardul PCI DSS.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite