Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Creştere de 30% a cifrei de afaceri şi 500 angajaţi pentru EBS în 2011

11 Februarie 2011



Grupul EBS România, furnizor de servicii şi soluţii software, a încheiat 2010 cu o cifră de afaceri de 6.7 mil Eur, în creştere cu 12% faţă de 2009 şi cu un număr de 400 de angajaţi. Pentru anul 2011 compania clujeană îşi propune atingerea unei cifre de afaceri de 8,7 Mil EUR şi creşterea numărului de angajaţi la 500.


În 2010 veniturile EBS din serviciile oferite pe piaţa externă au crescut cu 55% faţă de anul precedent. Veniturile pe piaţa locală au scăzut cu 12 faţă de 2009.


În 2010 grupul EBS a investit peste 500.000 EUR în noi domenii de business, îndeosebi în zona SAP, precum şi în pregătirea organizaţiei pentru viitor. S-a pus un accent deosebit pe constituirea unor echipe şi structuri manageriale performante care să dea companiei şansa ca în viitor să activeze tot mai mult în segmentul de piaţă IT de tip premium. Dintre direcţiile vizate se remarcă:


creşterea competenţelor angajaţilor – au fost organizate cursuri de pregătire profesională; un număr mare de angajaţi au obţinut certificări profesionale în domenii precum Microsoft, SAP, ITIL, ISTQB.
îmbunătăţirea comunicării interne şi cu partenerii externi – prin implementarea unor noi tehnologii şi instrumente de lucru
scalabilitatea resurselor productive – în acest scop s-au implementat noi structuri manageriale în domeniul de Delivery
întărirea echipei HR (echipa HR are în prezent în componenţa sa 7 persoane) - pentru a face faţă provocărilor tot mai mari pe linia recrutării şi selecţiei de personal, dar şi pentru a facilita integrarea rapidă a noilor colegi
optimizarea gestionării proceselor de business - în cadrul grupului de firme EBS s-a demarat implementarea de soluţii SAP


În portofoliul de clienţi EBS România s-au adaugat în 2010 nume precum TDS Fujitsu, EnBW, Wittenstein, SNP, Realtech - pe piaţa externă, respectiv JRL Edition, Girod Semnalizare Rutiera, Cableteam – pe piaţa internă.


Pentru 2011 este planificată o creştere masivă a colaborării cu SAP AG atât pe partea de dezvoltare software cât şi pe parte de Application Management. O altă direcţie vizată este construirea unei echipe solide specializate în tehnologii Microsoft Dynamics. Deja avem un prim client extern pentru servicii de dezvoltare software şi testare în Microsoft Dynamics. Analizăm deasemenea şi oportunitatea extinderii portofoliului de servicii în direcţia dezvoltării şi testării aplicaţiilor software de tip “embedded”, prin prisma expertizei acumulată în ultimii ani în domeniul automotive. Ne propunem ca până în 2015 grupul de firme EBS, din care fac parte companii precum EBS România, EBS Consulting, msg systems România, DocEssensis să ajungă la 1.000 de angajaţi.” declară Daniel Metz – CEO EBS.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite