Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Alianta strategica intre Ericsson si Akamai

15 Februarie 2011



Ericsson şi Akamai Technologies, Inc. anunţă încheierea unei alianţe strategice exclusive menite să aducă pe piaţă soluţii de accelerare a ritmului de dezvoltare a tehnologiei de cloud computing pentru a îmbunătăţi experienţa de navigare pe Internet a utilizatorului final în domenii precum e-commerce mobil, aplicaţii enterprise şi conţinut disponibil online.


Cele două companii vor dezvolta împreună soluţii care să deservească piaţa tot mai mare de conţinut şi aplicaţii pentru terminalele mobile.
Reţeaua globală de livrare a Akamai este astfel pentru prima dată integrată în acest mod în reţele de telefonie mobilă. Parteneriatul cu Ericsson va permite Akamai să accelereze livrarea de conţinut şi aplicaţii pe Internet şi prin intermediul tehnologiei de broadband mobil.


Ericsson estimează că aproape 5 miliarde abonamente de broadband mobil vor fi înregistrate la nivel mondial până în 2016. Compania se aşteaptă, de asemenea, la o creştere explozivă a cantităţii de conţinut şi aplicaţii de Internet pe care utilizatorii îşi doresc să le acceseze cu ajutorul dispozitivelor lor mobile.
„Piaţa se îndreaptă către un viitor complet mobil. Spre exemplu, numărul de smartphone-uri utilizate la nivel mondial va creşte de 4 până la 5 ori până în 2016, iar traficul generat de acestea va creşte de aproximativ 30 de ori, ceea ce înseamnă că experienţa de utilizare va deveni un factor esenţial pentru fiecare persoană”, a declarat Hans Vestberg, preşedinte şi CEO Ericsson.
Alianţa dintre Ericsson şi Akamai creează, pentru prima oară, un ecosistem de Internet mobil complet integrat, proiectat astfel încât să le permită operatorilor de telefonie mobilă să joace un rol mai important în dezvoltarea acestei tehnologii şi ajutându-i, simultan, să îşi monetizeze mai bine reţelele şi bazele de utilizatori. În acelaşi timp, soluţiile simplifică modul în care furnizorii distribuie conţinut, ajutându-i astfel să îşi extindă audienţa.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite