Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Top 10 tendinţe īn project management

16 Februarie 2011




7. Sponsorizarea proiectelor – sector de mare interes în Asia de Sud

Rolurile şi responsabilităţile sponsorului de proiect vor deveni de mare importanţă în Asia de Sud, în special în India şi Bangladesh, pe măsură ce organizaţiile încearcă să-şi modifice abordarea structurată pentru project management.


8. Outsourcing-ul rămâne o afacere riscantă

Creşterea continuă a outsourcing-ului va forţa organizaţiile să dea mai multă atenţie riscurilor asociate acestuia. Ca urmare, organizaţiile îşi vor întări cultura de risk management. Mai mult decât un eufemism, cuvântul „sourcing” va înlocui termenul outsourcing deoarece descrie cu o mai mare acurateţe abordarea alocării de resurse atât intern, cât şi extern pentru foarte multe organizaţii.


9. Proiectelor le vor fi alocaţi experţi în managementul schimbării

Proiectele predispun la schimbare, iar managerii de proiect sunt agenţi ai schimbării. Cu toate acestea nu au bagajul potrivit de cunoştinţe şi experienţă pentru a facilita tipul de schimbare cerut pentru adoptarea produsului sau serviciului pe care îl livrează un proiect. În 2011, vom vedea mai multe organizaţii care vor aloca proiectelor experţi în managementul schimbării, pentru a supraveghea acest proces. Mai mult decât atât, echipele de proiect îşi vor creşte încet, dar constant gradul de utilizare al metodelor de management al schimbării, care vor fi împachetate ca metodologii.


10. Certificarea PMP îşi continuă dominaţia mondială

Având mai mult de 400.000 de deţinători, certificarea PMP va continua să fie cea mai populară certificare în project management la nivel mondial, depăşindu-le pe rivalele sale printre profesioniştii din domeniu. În timp ce majoritatea organizaţiilor vor continua să-şi sprijine managerii de proiect în vederea obţinerii certificării, experienţa dovedită şi competenţele demonstrate vor dobândi o relevanţă şi mai mare faţă de certificarea propriu-zisă.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite