Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Banca Transilvania vrea să crească prin IT

17 Februarie 2011




Cat a durat migrarea pe Exadata?

Am reuşit să migrăm pe Exadata relativ repede, în câteva luni, la începutul anului trecut. Prin trecerea pe Exadata a prelucrărilor specifice de Data Warehouse, a fost creată posibilitatea de a obţine mult mai repede rapoartele solicitate de management, dar şi extinderea acestora. În a doua parte a anului 2010, am migrat pe Exadata mai multe aplicaţii ale băncii noastre, cum ar fi procesarea tranzacţiilor din zona de creditare sau cea de anti-money laundering.


Care au fost principalele probleme apărute pe parcursul derulării acestui proiect?

Nu au fost probleme, le-aş numi provocări pentru echipa noastră. Aşa ar fi faptul că aplicaţiile migrate au trebuit revizuite pentru că performanţele foarte ridicate ale Exadata se pot obţine dacă numărul de indecşi folosiţi pe o tabelă este mai mic.


Care sunt actualele soluţii IT&C implementate de BT?

Pe lângă soluţiile deja descrise, în cursul anului 2010 am schimbat şi aplicaţia de gestiune a cardurilor. În prezent, folosim soluţia SmartVista, furnizată de BPC, care este una performantă şi care a schimbat radical interfaţa cu clienţii. Aceasta este mult mai prietenoasă şi mai accesibilă. Cu SmartVista, avem performanţe ridicate în zona de procesare, dar şi facilităţi noi pentru clienţii noştri. Aşa ar fi sistemul SMS Alert, Loyalty sau prevenţia timpurie a fraudelor. În plus, la finalul anului trecut, tot datorită acestui furnizor, am reuşit o altă premieră mondială, şi anume lansarea serviciului de trazacţii Western Union prin bancomat.


Care este strategia IT a BT pentru următorii ani?

Pentru 2011 avem şi alte proiecte majore pe agenda noastră, cum ar fi adăugarea de noi facilităţi platformei de carduri: module de gestiune a limitelor, pregătirea pentru emiterea de carduri virtuale, disponibile prin interconectare la Internet Banking. Alte proiecte sunt legate de Internet şi Mobile Banking. Ştim că investiţiile în tehnologie înseamnă investiţie în viitor, dar şi soluţii care au efecte directe, benefice faţă de clienţii noştri, care sunt în număr tot mai mare.


Efectul pozitiv al tehnologiilor pe care le folosim, deja menţionate, influenţează în mod pozitiv profitabilitatea. Vorbim de costuri mai mici de exploatare, reducerea consumului energetic de alimentare şi a celui folosit pentru optimizarea temperaturii de funcţionare a serverelor, timpi reduşi de procesare.


Prin umare, noile tehnologii sunt noi soluţii care contribuie la posibilitatea de a procesa mai mult business, susţin inovaţia şi o interfaţare simplă şi sigură, între toate soluţiile folosite 24/7, cu o conectare 360°.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite