Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Stocare >> Stiri si comunicate

Vanzarile de SSD-uri cresc spectaculos

17 Februarie 2011



ELKOTech Romania a dat publicitatii rezultatele obtinute din vanzarile de SSD-uri (Solid State Drive) in anul 2010. ELKOTech detine in portofoliu SSD-uri marca Intel, Kingston si OCZ.
Cele mai vandute SSD-uri in 2010 au fost cele de 80GB (Intel), urmate de cele de 128GB si 64GB (Kingston).
„Comparativ cu vanzarile inregistrate in anul 2009, in 2010 s-a inregistrat o crestere uriasa, datorata in primul rand constientizarii beneficiilor induse de acest tip de unitate de stocare de catre utilizatori si de catre integratori, dar si datorita scaderii pretului de achizitie per GB. In 2010 ELKOTech a vandut in jur de 700 de unitati SSD (44% unitati Intel, 30% unitati Kingston, 24% unitati OCZ, 2% alte branduri),” a declarat Mircea Ciucur, Director General ELKOTech Romania.


Trendul pozitiv de vanzari continua si in 2011. Doar in luna ianuarie, ELKOTech a vandut prin intermediul partenerilor sai aproximativ 300 de unitati de stocare SSD, cea mai mare pondere in vanzari avand-o SSD-urile OCZ, brand intrat in portofoliul companiei de distributie in trimestrul patru al anului trecut.
In ceea ce priveste evolutia preturilor in 2011, se asteapta ca cea mai mare competitie sa fie pe piata SSD-urilor de 128GB, care intrunesc cel mai bine conditiile de accesibilitate si care dispun de o capacitate suficienta pentru a satisface majoritatea cerintelor utilizatorilor.


SSD-urile reprezinta o alternativa la hard disc-urile traditionale si sunt compatibile cu toate sistemele de operare. Datorita faptului ca nu au componente mobile, acestea ofera o performanta sporita, o mai buna eficienta energetica si o fiabilitate excelenta. SSD-urile pot inlocui sau completa hard disc-urile traditionale de notebook-uri si desktop-uri, oferind o viteza superioara la deschiderea de fisiere si la rularea de aplicatii, dar si in secventa de boot.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite