Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Panasonic lanseaza noi camere video pentru conditii deosebite

18 Februarie 2011



Panasonic anunta lansarea noilor sale modele de camere video de buzunar rezistente în conditii extreme: TA20 si WA10.


Noua camera video de buzunar HM-TA20 este proiectata sa reziste la scufundari in apa, la socuri si la praf. Pentru momentele in care utilizatorii vor sa inregistreze imagini in conditii de luminozitate scazuta, modul Night View permite surprinderea unor cadre clare. Caracteristicile noii camere o facutila pentru pasionatii de iesiri in aer liber, care vor sa surprinda actiunea in fotografii si inregistrari video chiar si atunci cand practica sporturi sau alte activitati de exterior.


Inregistrare Full-HD si rezistenta la scufundari de pana la 3 metri, caderi de la 1,5-metri, precum si la praf
Noul model TA20 poate fi folosit la filmari subacvatice pâna la o adancime de 3 metri, in locuri pline de praf sau nisip, ca de exemplu la plaja, sau in timpul practicarii unor sporturi, fiind rezistent la caderi de la o inaltime de pana la 1,5 metri*. Iar imaginile obtinute cu TA20 sunt la calitate Full-HD, in format MP4, ceea ce le face usor de vizionat pe ecranul unui televizor sau al unui PC.


Atunci cand utilizatorii folosesc camera in conditii de luminozitate scazuta, modul Night View se va activa automat, permitand inregistrarea unor imagini clare. Subiectii aflati la departare pot fi surprinsi datorita Zoomului Digital 4x. Cand vine vorba de fotografii, camera TA20 permite capturarea unor imagini naturale, la o rezolutie de 8 megapixeli.


Ecran LCD de 3 inci cu Touch Operation
Ecranul LCDde 3 inci al camerei TA20 cu Touch Operation permite controlul usor si intuitiv nu doar al operatiunilor esentiale precum: inregistare, oprire sau zoom, ci si al celor mai complexe: editarea, incarcarea sau configurarea setarilor.
Camera TA20 include si un terminal USB integrat, astfel utilizatorii nu trebuie decat sa conecteze aparatul la un PC, iar inregistrarile vor fi incarcate foarte usor pe Facebook sau YouTube. Noul model poate fi folosit ca si camera web. De asemenea, capacitatea de inregistrare audio face posibila inregistrarea concertelor sau a cursurilor, de exemplu.
Modul iA disponibil pentru inregistrari video include 5 setari: Normal/Scenery/Portrait/Low Light/Spotlight, iar cel pentru fotografii vine cu 6 setari incluse: Normal/Scenery/Portrait/Night Scenery/Night Scenery & Portrait/Macro.


Inregistrari video Full-HD uimitoare datorita tehnologiei BSI
Cealalta camera recent lansata, HX-WA10, este rezistenta la apa si permite fotografierea sau inregistrarea video, fara a fi nevoie de trecerea de la un mod la altul.
WA10 este proiectata special pentru a filma in exterior, chiar si pe o vreme ploioasa. Camera captureaza imaginiin detaliu, la rezolutie Full-HD, 1920 x 1080, si in conditii cu lumina slaba datorita tehnologiei Backside Illumination (BSI). Astfel, utilizatorii se pot bucura de inregistrari Full HD intr-o varietate de situatii.
Camera WA10 poate fi folosita pana la o adancime de 3 metri sub apa si pentru o durata de cel mult 60 minute*, in conformitate cu standardele IPX8.


Tehnologia cu senzor BSI (Backside Illumination) a imbunatatit sensibilitatea senzorului CMOS, facand posibila inregistrarea imaginilor la rezolutie Full-HD si in conditii de luminozitate scazuta. Inregistrarile video Full-HD (1920 x 1080 pixeli) pot fi capturate in toate situatiile intalnite pe parcursul unui an: nu doar atunci cand e vreme ploioasa, cand suntem într-o piscina sau la mare, ci si atunci cand utilizatorii practica sporturi precum: snorkeling, surf, sky sau snowboard.


Poze in timpul filmarii. Stabilizator Electric de Imagine
Camera WA10 captureaza fotografii la rezolutie de 16 megapixeli, in afara inregistrarilor video Full-HD. Separand butoanele de declansare pentru inregistrare foto si video, imaginile pot fi capturate doar apasand butonul potrivit. Chiar si atunci cand sunt înregistrate imagini video, daca apasati butonul pentru foto, camera va produce o fotografie la o rezolutie de pana la 2 megapixeli*.
Noua camera are un design stilat si este usor de folosit datorita proiectarii pe verticala, iar imaginile inregistrate pot fi vazute clar pe ecranul LCD de 2,6 inci. Modelul este capabil sa surprinda chiar si subiectii aflati la departare datorita zoomului optic5x/12x Advanced zoom, disponibil pentru inregistrare video. Mai mult, imaginile in ceata vor fi eliminate de stabilizatorul de imagine E.I.S (Stabilizator Electric de Imagine). Camera isi poate face singura setarile folosind modul iA (Intelligent Auto) pentru: Face detection/Intelligent Scene Selector/Intelligent Contrast Control/AF si AE Tracking.
Formatul MPEG-4 AVC format (MP4) este potrivit pentru incarcarea si editarea imaginilor prin intermediul unui PC. Folosind software-ul HD Writer VE 1.0, compatibil cu YouTube si Facebook, incarcarea imaginilor inregistrate cu WA10 devine si mai usoara.


In afara de modelele prezentate, Panasonic a mai lansat camerele HX-DC10, HX-DC1 si TA2 HD.


Note:
Rezistenta aparatului TA20 nu este garantata in toate conditiile.
Dupa utilizarea in apa timp de 60 minute, camera trebuie tinuta pentru mai mult de 10 minute in conditii uscate.
"Inregistrarea Full-HD la rezolutie 1920 x 1080 pixeli" pentru camerele video de buzunar se refera la inregistrarea video cu 1920 pixeli pe directia orizontala si 1080 pixeli pe directia verticala.
Fotografiile capturate in timpul inregistrarii video vor avea o rezolutie de 2 megapixeli.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite