Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Fonduri europene pentru studenti cu dizabilitati

21 Februarie 2011



Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) anunţă lansarea oficială a proiectului „Dezvoltarea şi implementarea unui program - pilot integrat pentru creşterea accesului la învăţământul superior pentru persoane cu dizabilităţi”, proiect care se derulează pe o perioadă de trei ani începând de la 1 noiembrie 2010.
Obiectivul proiectului îl constituie crearea de oportunităţi pentru îmbunătăţirea accesului la educaţie în cadrul învăţământului superior de nivel licenţă şi master, prin dezvoltarea şi implementarea unui program-pilot integrat pentru asistarea persoanelor cu dizabilităţi. Acest program-pilot se va implementa la nivelul Universităţii Valahia din Târgovişte, Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu şi la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi prin utilizarea tehnologiei informaţiei.


In cadrul proiectului mai sunt implicate compania The Red Point, Gold Agama Consulting şi Uniunea Naţională a Studenţilor din România.
„Avem în vedere un număr de 300 de studenţi cu dizabilităţi din cele trei centre universitare care vor fi formaţi pentru utilizarea instrumentelor IT în procesul de învăţare. Aceştia vor fi sprijiniţi atât de cadrele didactice, cât şi de asistenţi şi mentori educaţionali. Facem apel şi la asociaţii de profil, organizaţii non-guvernamentale şi la toţi cei care sprijină persoanele cu dizabilităţi să ne susţină în implementarea acestui proiect în aşa fel încât beneficiile să fie cât mai mari la nivelul fiecărui student din această categorie”, a declarat Andrei Linu, manager de proiect MECTS.
Proiectul va contribui la creşterea nivelului de calificare şi la îmbunătăţirea competenţelor la nivel naţional ale studenţilor şi tinerilor absolvenţi, promovându-se în acest sens o abordare inovativă cu ajutorul instrumentelor IT. Se urmăreşte, totodată, şi creşterea calităţii şi relevanţei programelor de studii universitare pentru integrarea studenţilor pe piaţa muncii, ca efect pe termen lung.
Acest proiect este cofinanţat din Fondul Social European prin intermediul Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, 2007-2013, şi se înscrie pe Axa prioritară 1 – „Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere”, Domeniul Major de Intervenţie: 1.2 - „Calitate în învăţământul superior”.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite