Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

ADVERTORIAL: QUTEX Convertorul de Semnalizare oferit de TOPEX

09 Iunie 2005



ANRC estimeaza ca, la sfarsitul anului 2005, pe piata din Romania vor exista 100.000 de abonati ai operatorilor de telefonie alternativa. Interesul este, deci, in crestere pentru astfel de servicii, in Romania, iar furnizorii acestora sunt din ce in ce mai interesati sa se adapteze acestei piete nisa si specificului ei. Pe fondul acestei tendinte, TOPEX prezinta Convertorul de Semnalizare QUTEX. Acest echipament, destinat operatorilor alternativi de telefonie, permite interconectarea intre diferite retele de telefonie cu respectarea reglementarilor in vigoare in Romania. QUTEX raspunde nevoii de interconectare cu diversi operatori nationali, luand in considerare diferitele sisteme de semnalizare folosite de catre acestia sau diferitele echipamente care folosesc sisteme de semnalizare diferite si incompatibile (SS7, ISDN, R2, R1.5, SIP, H323). Folosirea lui permite utilizatorilor sa depaseasca obstacolul incompatibilitatii protocoalelor de semnalizare si sa-si asigure o functionare eficienta a afacerii lor, eliminand folosirea mai multor echipamente scumpe si dificil de intretinut si programat. QUTEX este ideal si pentru cei care cauta un suport necostisitor pentru echipamente de generatie mai veche, neadaptate le noile reglementari de interconectare intre retele.


QUTEX face parte din familia de gateway-uri TOPEX destinate comunicatiilor de date si voce care realizeaza interfata dintre retelele de telefonie mobila, retelele de telefonie IP si sistemele PSTN. Cele mai frecvente utilizari ale QUTEX ca si convertor de semnalizare se refera la translatia ISDN PRI – SS7 si translatia SIP/H323 – SS7.


Echipamentul QUTEX este un sistem multilateral, compact si sigur care include toate componentele intr-un singur rack de 19 inch 3U. Sistemul ofera supraveghere si configurare de la distanta prin intermediul retelelor de IP. Echipamentul permite o monitorizare completa si o configurare usoara. De asemenea, modificarile aduse configuratiei initiale nu necesita resetarea sistemului. Echipamentul QUTEX are in componenta programul O.A.M. pentru o diagnosticare si monitorizare detaliata a operatiunilor din sistem.


QUTEX este o solutie care se integreaza perfect in sistemul de telecomunicatii al operatorilor alternativi fiind compatibil cu majoritatea echipamentelor complementare. Este o solutie bine echilibrata ca raport calitate-pret. Ofera multiple posibilitati de adaptare avand o constructie modulara. Echipamentul poate fi configurat, in functie de cerintele specifice fiecarui operator sau conjuncturii de piata, in urmatoarele limite: 2 trunchiuri E1 (PRI), pana la 10 canale GSM, pana la 20 linii BRI, pana la 40 linii FxS/FxO, etc. In functie de necesitatile operatorului se pot alege sistemele de semnalizare folosite si numarul de porturi.


QUTEX ofera o legatura directa cu principalii operatori nationali (Romtelecom, Connex, Orange). El se interconecteaza atat cu sistemele analogice traditionale cat si cu cele de tip digital.


Daca este folosit ca simpla interfata E1/GSM sau VopIP/GSM, QUTEX devine o excelenta cale de economisire (pana la 70%) a cheltuielilor de telecomunicatii, datorita programelor integrate care permit directionarea apelurilor telefonice pe cea mai economica ruta disponibila in functie de ziua din saptamana, ora din zi, retea mobila, etc.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite