Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Exporturile romanesti de IT, in creştere in 2011

21 Februarie 2011



Estimările preliminare pentru 2010 indică o creștere de 10% a cifrei de afaceri generate de exporturi pentru sectorul de software şi servicii din România, cu o tendință de creştere constantă şi pentru 2011.
Exportatorii români de software estimează redresarea cifrei de afaceri a sectorului, după scăderea pronunţată din 2009, la nivelul întregii industrii, anunta ANIS (Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii).


Declaraţii recente din partea companiilor prognozează şi o evoluţie interesantă a pieţei muncii, odată cu creşterea numărului de posturi anunţate pentru recrutare. Această evoluţie este o consecinţă directă a creşterii proiectelor în care sunt implicate companiile româneşti în ultimul an, atât ca volum, cât şi ca număr. Companiile au folosit perioada de criză pentru a-şi ajusta relaţia cu clienţii, astfel încât să îşi păstreze avantajele competitive câştigate pe parcursul ultimului deceniu.
Pe parcursul lui 2010, mai multe companii româneşti au anunţat creşteri semnificative ale operaţiunilor – atât ale proiectelor câştigate, cât şi ale investiţiilor. Mai multe companii şi-au extins prezenţa regională şi şi-au consolidat poziţia pe piaţa de tehnologie Est şi Central Europeană.
Interesul investitorilor străini pentru companiile româneşti este din nou în creştere, fapt confirmat şi prin anunţurile recente referitoare la deschiderea unor birouri de reprezentare sau centre de dezvoltare ale unor companii multinaţionale. Desi relativ tăcute în ultimii doi ani, companiile străine manifestă în continuare un interes crescut pentru fuziuni şi achiziţii pe piaţa românească – un indicator în ce privește stabilitatea companiilor locale şi oportunităţile de creştere şi dezvoltare oferite.
Pe măsură ce economia globală este din ce în ce mai mult guvernată de tehnologie, cu o preocupare majoră pentru creşterea eficienţei şi a vitezei de reacţie în procesul de producţie, interacţiuni şi decizii de management, oportunităţile pentru companiile româneşti de software şi servicii sunt şi ele în creștere. Expertiza de industrie şi abilitatile tehnice sunt avantaje semnificative ale companiilor româneşti, în relaţia cu clienţii şi partenerii străini.


16 companii în standul naţional romaniaIT de la CeBIT


Dezvoltatorii, furnizorii de servicii şi producătorii români prezenţi în Standul Naţional romaniaIT la CeBIT 2011 au posibilitatea de a-şi întări prezenţa pe pieţele internaţionale, în special cele vestice.
Pavilionul național romaniaIT la CeBIT 2011 este situat în secţiunea „Business IT” a târgului – Hala 5, Standul B48.
Această a 10-a participare a companiilor româneşti la CeBIT, cel mai mare târg european IT&C este organizată şi finanţată prin Programul de promovare a exporturilor, derulat de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Direcţia de Comerţ Exterior – MECMA/DCE, împreună cu Centrul Român de Promovare a Comerţului şi Investiţiilor Străine – CRPCIS.
ANIS – Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii este asociaţia coordonatoare din partea industriei a participării companiilor româneşti la CeBIT 2011.


Companiile româneşti care participă la CeBIT 2011 sunt: Allview, AMBO Software, Arobs Transilvania Software, Avangate, Codespring, Contico Technologies, Direct Vision, ENEA Services Romania, Feper, iQuest Technologies, IT Six Global Services, MosaIQ, PENTALOG ROMANIA, Romsoft, Ropardo, Transilvania Software.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite