Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

CIG Romania lanseaza asigurarea mixta de viata Benefit

22 Februarie 2011



CIG România lansează Benefit, o asigurare mixtă de viaţă cu două variante – de bază şi extinsă, care acoperă atât riscul de deces al asiguratului, cât şi riscul de supravieţuire. În acoperirea extinsă sunt incluse clauza de afecțiuni grave, care oferă protecţie finaciară pentru 25 de boli grave sau intervenţii chirurgicale majore, dar şi clauza de invaliditate totală permanentă ca urmare a unui accident. În plus, asigurarea de viaţă Benefit este şi un instrument de economisire, rata anuală a dobânzii garantate fiind de 3%. Prima de asigurare este de 800 de lei.


Evenimente asigurate prin asigurarea mixtă de viaţă de bază:
-Decesul din orice cauză al persoanei asigurate pe durata valabilităţii poliţei de asigurare
-Supravieţuirea asiguratului la data expirării poliţei de asigurare


Evenimente asigurate prin asigurarea mixtă de viaţă extinsă:
-Decesul din orice cauză al persoanei asigurate pe durata de valabilitate a poliţei de asigurare
-Supravieţuirea asiguratului la data expirării poliţei de asigurare
-Diagnosticarea unei invalidităţi permanente totale din accident (grad de invaliditate de minim 67%)
-Diagnosticarea pe perioada valabilităţii asigurării a uneia dintre următoarele 25 de boli grave: cancer (tumoră malignă); infarct miocardic acut; operaţie de by pass; accident vascular cerebral acut soldat cu sechele neurologice permanente; insuficienţă renală cronică; transplant al unui organ de importanţă vitală; cecitate; arsură de gradul 3 sau 4 pe minim 60% din suprafaţa corporală; incapacitate de autoîngrijire, de a îndeplini 4 din activităţile zilnice fundamentale; scleroză multiplă; sindromul imunodeficienţei dobândite (SIDA) în urma transfuziei de sânge infectat; amputarea unui membru; Alzheimer; angioplastie; intervenţie chirurgicală aortică; anemie aplastică; tumoră benignă cerebrală; traumatism cerebral sever; sindrom de neuron motor; comă profundă; pierderea totală a auzului; chirurgia cardiacă – valvuloplastie; pierderea capacităţii de a vorbi; diagnosticarea unei paralizii: hemiplegie, paraplegie, tetraplegie; diagnosticarea bolii Parkinson.


Pentru asigurarea mixtă de viaţă de bază, vârsta de intrare în asigurare este de minim 14 ani şi maxim 65 de ani.
În ceea ce priveşte asigurarea mixtă de viaţă extinsă, vârsta asiguratului la începutul asigurării este de minim 14 ani şi de maxim 60 de ani.
Asigurarea Benefit oferă posibilitatea de indexare anuală a primei sau sumei asigurate, de modificare a primelor sau sumelor asigurate pentru riscuri, oricând pe durata contractului, de transformare în contract liber de plata primelor, de răscumpărare totală sau parțială a poliţei şi de retragere eşalonată de numerar.
În plus, asiguratul poate opta pentru asigurarea suplimentară de accidente şi sănătate, care acoperă decesul persoanei asigurate survenit în urma unui accident, spitalizarea şi intervenţiile chirurgicale din accident, persoana asigurată fiind în caz de asigurare de accident contractantul poliţei sau asiguratul principal.
Asigurarea mixtă de viaţă Benefit poate fi utilizată şi ca instrument de economisire, produsul incluzând o componentă de investiţie a excedentului. Benefit oferă posibilităţi de investiţii denominate în RON în diferite fonduri, administrate de Concorde, Credit Suisse şi Pioneer Investments. 90% din valoarea excedentului de dobândă obţinut din investirea rezervei poliţei, este alocat poliţei sub formă de participare la profit şi este reinvestit odată cu rezerva poliţei, astfel încât valoarea participării la profit se majorează în fiecare an.


CIG România a fost fondată în 2009 şi oferă clienţilor săi produse de asigurare, printr-o reţea de distribuţie mixtă, formată din consultanţi de asigurări de viaţă şi parteneri – brokeri, bănci şi IFN-uri. Compania intentioneaza ca pana la sfarsitul anului sa deschida 24 de agentii, 16 dintre ele functionand deja. Pentru 2011 CIG Romania vrea sa vanda cateva mii de contracte pentru produsul Benefit.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite