Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Panasonic "preda" ecologie in scolile romanesti

23 Februarie 2011



In fiecare an, mii de elevi din scoli elementare din toata tara vor invata despre schimbarile climaterice, problemele mediului si protejarea planetei, in cadrul programului “Scoala copiilor – educatia eco”, lansat anul acesta de Panasonic. La editia din 2011 a programului au fost inscrise 16 scoli din 10 judete, peste 4.000 de elevi participand activ la desfasurarea sa.


Programul “Scoala copiilor – educatia eco” este derulat de Panasonic impreuna cu organizatia non-guvernamentala FEE (Fundatia pentru Educatia asupra Mediului) si le ofera elevilor oportunitatea de a invata despre schimbarea climei si protejarea planetei intr-un mod jucaus si usor de inteles. Toti participantii au fost automat inscrisi si la un concurs, iar castigatorii au primit camere foto Panasonic.



La editia de anul acesta a programului au participat 16 scoli din Bucuresti, Ploiesti, Constanta, Bacau, Vaslui, Iasi, Sibiu, Brasov, Cluj si Timisoara. Elevi din clasele a III-a si a IV-a au completat 4.000 de “Jurnale Eco”, lucrand individual sau in echipe. La nivelul fiecarei scoli participante a fost aleasa o lucrare castigatoare, iar Panasonic a acordat premii pentru cele mai bune 16 jurnale obtinute.


Astfel, 16 elevi au primit camere foto digitale, DMC-FS30EP-V, pe care compania Panasonic le ofera pentru ca micutii sa surprinda aspecte legate de probleme mediului sau protejarea lui. Marele castigator ales in cadrul ceremoniei de astazi va participa la etapa pan-europeana a concursului, premiul pentru aceasta etapa constand in suma de 5000 Euro, cu care Panasonic va sprijini activitatile eco ale scolii din care provine lucrarea declarata castigatoare.


Juriul care a stabilit lucrarea castigatoare pentru etapa pan-europeana este format din :
•Dl Istvan Stark - MD Panasonic Marketing Europe
•Dl Florian Kossler - CSR Panasonic MK Europe
•Dl Shin Yamazawa - General Manager Central Eastern Europe Group
•Dna Mirela Sisman - Inspector Ministerul Educatiei
•Dl Lucian Mîndruta - prezentator TV


Ceremonia de premiere a concursului national “Scoala copiilor – educatia eco” a avut loc marti, 22 februarie la magazinul Panasonic din Unirea Shopping Center. Programul “Scoala copiilor –educatia eco” va continua anul acesta cu o serie de materiale didactice pe care Panasonic Romania le va oferi scolilor participante.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite