Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Managerial Tools >> HR >> Stiri si comunicate

Programele de echilibrare a vietii profesionale cu viata personala, premiate de CPE

28 Februarie 2011



Joi, 24 februarie 2011, in cadrul Galei WORK LIFE BALANCE AWARD, organizata de CPE - Centrul Parteneriat pentru Egalitate, a avut loc festivitatea de premiere a companiilor care s-au inscris la prima competitie romaneasca in domeniul programelor de echilibrare a vietii profesionale cu viata personala pentru angajati.
La competitie s-au inscris sase companii din Bucuresti si Ilfov, cu un numar de angajati cuprins intre 60 si 400 de persoane, provenind din urmatoarele domenii de activitate: productie de lacuri si vopsele; import si distributie de produse alimentare; contabilitate si audit financiar; servicii de instalare si mentenanta statii de distributie carburanti; distributie IT; productie si distributie farmaceutica.


Programele de work-life balance inscrise in competitie au inclus urmatoarele categorii de masuri: ajutor financiar pentru interventii chirurgicale si situatii medicale grave; acces la sala de sport; competitii sportive de fotbal, cross, patinaj, baschet, inot etc; program flexibil de lucru, program cu jumatate de norma sau lucru de acasa; decontarea sau asigurarea transportului; evenimente pentru angajati si familiile acestora; programe de informare si educatie pentru o viata sanatoasa, spectacole de teatru si film, tichete de vacanta etc.


Distinctiile conferite companiilor inscrise la competitia WORK LIFE BALANCE sunt urmatoarele:
FABRYO CORPORATION S.R.L. - Premiul „Cel mai bun program WLB” (Marele premiu)
FIN EXPERT CONSULTING S.R.L. - Premiul "Stimularea angajatilor si angajatelor pentru relationare si creativitate"
MACROMEX S.R.L. - Premiul "Grija pentru angajatii si angajatele aflati/e in situatii dificile"
RHS COMPANY S.A. - Premiul "Punerea bazelor unui program WLB adaptat nevoilor angajatilor si angajatelor"
ROHE ROMANIA S.R.L. - Premiul "Incurajarea angajatilor si angajatelor pentru o viata sanatoasa"
ZENTIVA S.A. - Premiul "Sprijinul angajatilor si angajatelor pentru relaxare in natura"

Juriul a fost constituit din experti cu competente si vasta experienta in domenii precum resurse umane, dezvoltare organizationala, consultanta in afaceri si antreprenoriat social.
Premiile oferite celor sase companii vin sa sprijine dezvoltarea de programe si masuri de conciliere a vietii profesionale cu viata personala. Beneficiarii premiilor oferite sunt angajatii companiilor, premiile acordate tinand seama de profilul si nevoile acestora: programe adresate in mod direct tatilor, pentru cresterea calitatii relatiei si a timpului petrecut cu copiii lor, activitati creativ-educative pentru angajati si pentru prietenii si familiile acestora, in cadrul carora sa poata experimenta, testa si invata lucruri importante unii despre ceilalti, sesiuni de consultanta pentru transformarea spatiului de lucru intr-un loc primitor, relaxat, prietenos si stimulant, ateliere pentru manageri, care sa ii sustina in a mentine in echilibrul in propriile vieti.


Competitia organizata de CPE este o premiera pentru Romania, asa cum si programele de echilibrare a vietii profesionale cu viata personala se afla, cel mai adesea, in primul ciclu de implementare in companii. In consecinta, ceea ce ne-am propus a fost nu sa premiem rezultate si traditie, ci mai degraba sa promovam acest concept si sa incurajam companiile care au deja masuri testate si demonstreaza angajament pentru a le mentine si dezvolta. Prin urmare, decizia noastra a fost aceea de a premia toate cele sase companii aplicante, in cadrul a sase categorii de premii, care recunosc ceea ce este particular fiecarei companii in parte, in cadrul programului WLB dezvoltat. Premiile acordate au fost special selectate pentru a sustine, in continuare, companiile in demersurile initiate, iar aceasta competitie ne propunem sa fie numai prima dintr-o lunga serie de astfel de evenimente”, a declarat Livia Aninosanu, Director de Programe al CPE.


Gala WORK LIFE BALANCE AWARD face parte din proiectul „Fii family friendly! Formare si consultanta pentru companiile din Bucuresti si Ilfov”, cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Mai multe amanunte referitoare la acest proiect, pot fi aflate accesand site-ul www.worklifebalance.ro



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite