Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> CRM >> Stiri si comunicate

Microsoft lanseaza local patru noi versiuni ale solutiilor Dynamics

03 Martie 2011



Microsoft a lansat astazi patru noi produse/versiuni de produse din gama Dynamics: CRM 2011 Online, CRM 2011 On Premises, NAV 2009 Release 2 si AX for Retail. Cele mai importante noutati sunt legate de versiunea On Line a Dynamics CRM 2011, care reprezintă un pas important de migrare a soluțiilor Dynamics catre cloud computing. La nivel global, Microsoft a lansat în premieră versiunea de CRM On Line inaintea celei On Premises/Hosting aratand astfel o adoptare la nivel strategic a tehnologiilor tip cloud computing. În primele zile dupa lansarea globala, Romania a inregistrat un record european in ceea ce priveste conturile de trial, ceea ce arata in egala masura si interesul pietei locale catre o forma de livrare as a Service. Microsoft livreaza serviciile CRM din centre de date proprii plasate la Dublin (Irlanda) si Amsterdam (Olanda) ceea ce este confom cu reglementarile existente la nivelul Uniunii Europene cu privire la stocarea informatiilor, reglementari aplicabile cu precadere sectoarelor care gestioneaza date publice.
Dynamics CRM 2011 aduce o serie de imbunatatiri la nivel de productivitate, integrare cu alte aplicatii tranzactionale, suport pentru echipamente mobile dar si functionalitati de business analytics. În premieră, versiunea On Line permite accesarea datelor de business intelligence în timp real, spre deosebire de alte solutii similare care fac un refresh al acestor informatii la cateva ore. Cu ocazia lansarii, Microsoft a initiat si o campanie promotionala, pretul de accesare al serviciilor de CRM fiind stabilit la 31EUR/utilizator/luna pentru toata perioada contractuala. Promotia este valabila pana la 30 iunie.
Alte informatii despre Microsoft Dynamics CRM 2011 Online pot fi gasite aici, articol publicat de Market Watch dupa lansarea globala a produsului din 18 ianuarie 2011.
Un preț promoțional este valabil și pentru Microsoft Dynamics NAV 2009 Release 2, astfel toate contractele semnate pană în luna mai (inclusiv) si care au peste 15 useri beneficiaza de o reducere de 20% din pretul de lista al licentelor. Si pentru Dynamics NAV exista planuri de lansare sub forma SaaS in urmatorii 2 ani. Dynamics AX for Retail este o personalizare la nivel de verticala economica a Dynamics AX, produsul fiind lansat oficial in toamna anului 2010 în cadrul evenimentului Convergence. Produsul nu este un concurent pentru Dynamics NAV + add on-uri specifice pentru retail (Landsteiner Retail, spre exemplu) mult mai cunoscut si implementat pe piata locala ci se adreseaza segmentului de varf al acestei piete, reprezentat cu precadere de companii multinationale. Spre deosebire de add on-urile pentru Dynamics NAV dezvoltate de catre diverse ISV-uri partenere, solutia Dynamics Ax for Retail a fost dezvoltata intern de catre Microsoft. Ambele solutii din categoria ERP sunt localizate pentru Romania.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite