Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Noi directii de securitate prezentate de Printec la IDC Security

14 Martie 2011Printec Groupa participat în calitate de Silver Partner în cadrul conferinței IDC CEMA IT Security Roadshow care a avut loc la București. Tema abordată în cadrul celei de-a 9-a ediții a evenimentului este “Win the Game: Beat IT Threats”.
IT Security Roadshow se va desfăşura pe parcursul anului 2011 în 30 dintre cele mai importante orașe din Europa Centrală, Orientul Mijlociu și Africa și care va oferi informații despre noi probleme de securitate, aducând în dezbatere subiecte precum schimbările economice globale asupra cheltuielilor de securitate în IT, riscuri şi conformitate, tendinţele de viitor sau nevoile critice şi provocările în domeniul securităţii IT.

Piața de securitate din România a devenit o importantă oportunitate de afaceri. Cu toate acestea, noile amenințări de securitate și tehnologiile apărute recent sunt doar câteva dintre realitățile pe care firmele au început să le înțeleagă și să le accepte. Din fericire, metodele disponibile pentru a aborda aceste realităţi sunt de asemenea în continuă evoluţie, precum sunt şi strategiile companiilor de a aborda propriile probleme de securitate.
În calitate de Silver Partner al conferinței, Printec Group a invitat participanții la întâlniri directe cu specialiștii săi precum şi la prezentarea companiei intitulată “Information Security Compliance – Business Challenge or Business Enablement?”, susținută de Grigoris Dimitropoulos, Group Solutions Manager. Prezentarea a oferit detalii despre modul în care companiile autohtone vor fi nevoite să alinieze structura IT existentă la standardele și directivele speciale impuse de Uniunea Europeană.

“Cu sau fără constrângeri legislative, companiile din România trebuie să asigure securitatea datelor interne. În caz contrar, încrederea consumatorilor se pierde şi automat scade şi profitabilitatea afacerii în ansamblu. Directivele şi standardele Europene vor trebui adoptate şi de către companiile din România în cel mai scurt timp, motiv pentru care vor fi necesare investiţii suplimentare în securitate”
, a declarat Grigoris
Dimitropoulos, Group Solutions Manager, Printec Group.

România este încă pe un trend ascendent de dezvoltare şi majoritatea companiilor vor continua investiţiile în securitatea IT, încercând în acelaşi timp educarea consumatorul român cu privire la protecţia informaţiilor personale şi prevenirea furtului acestora. În acelaşi timp, companiile locale vor fi nevoite în scurt timp să se alinieze directivelor Uniunii Europene, la fel ca Franţa, Germania sau Marea Britanie, care deja au adoptat o serie de reglementări.

“Deşi peste 60% din companiile autohtone folosesc deja soluţii de management a infrastructurii IT, aceste procese se derulează manual, fapt care consumă extrem de mult timp şi resurse. Printec Group deţine expertiza necesară pentru automatizarea acestor tranzacţii şi oferă soluţii complete pentru sporirea eficacităţii infrastructurii IT, în conformitate cu standardele şi reglementările în vigoare impuse de Uniunea Europeană”,
a concluzionat Dimitropoulos.


Cu sediul central la Atena, Printec Group activează pe piața din România încă din anul 1992 prin intermediul unei filiale locale, o structură independentă menită să răspundă cât mai eficient cerințelor specifice pieței locale. Cu toate acestea, biroul local Printec Group România urmează aceeași strategie de grup și promovează aceleași categorii de produse și soluții destinate următoarelor zone de interes: sisteme de plăți electronice, automatizări ale sucursalelor bancare, software pentru carduri, sisteme de telecomunicații, dezvoltare software și servicii.


Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite