Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Nokia Siemens Networks a prezentat solutia LTE end-to-end

16 Martie 2011



Nokia Siemens Networks şi-a prezentat astăzi soluţia LTE end-to-end în cadrul unei conferinte de presa.
Demonstraţiile au inclus apeluri Voice over LTE sensibile la întârzieri, Multiscreen streaming in 3D, video-conferinţe de înaltă definiţie precum şi un transfer de fişiere FTP la o rată de 100 Mbit/s (permitand descarcarea unui film de 90 de minute in aproximativ un minut). De asemenea, Nokia Siemens Networks a prezentat in premiera in Romania serviciul numit „mobile reporter”, care permite organizarea de transmisiuni live doar cu ajutorul echipamentului LTE, a unei camere video si a unui microfon. Prin folosirea mobile reporter, se elimina nevoia de legaturi satelit, tehnicieni, antene etc, simplificand astfel procesul si reducand semnificativ costurile pentru statiile TV.
Ceea ce ne lipseste pentru a avea in Romania retele LTE este spectrul de frecventa.
„Estimam ca până la finalul anului curent vom definitiva strategia privind introducerea serviciilor de comunicaţii mobile de bandă largă în benzile de frecvenţe 2500-2690 MHz şi 790-862 MHz, astfel încat la început de 2012 să putem deschide licitaţia către operatori. Există astfel mari şanse ca în primul semestru al anului viitor să avem licenţele date si să stimulam astfel investiţiile în broadband-ul mobil de bandă largă. În alocarea licenţelor, ne vom ghida după modelul Germaniei, stimuland acoperirea zonelor defavorizate”, a declarat Cătălin Marinescu, preşedinte ANCOM,


Până în 2015, se preconizează că românii îşi vor folosi zilnic cele peste 7,5 milioane de laptop-uri şi PC-uri şi cele peste 26,7 milioane de telefoane mobile. Potrivit estimărilor Nokia Siemens Networks, va fi astfel generat un trafic de 13 221 544 Terabiti/an.
LTE oferă viteze impresionante în bandă largă. Navigarea pe internet, aplicaţiile de e-mail, video sharing, descărcare de muzică şi multe alte aplicaţii vor răspunde imediat la un simplu clic al utilizatorului.Unul dintre beneficiile majore ale LTE este că poate extinde accesul la internet de mare viteză, de care se bucură acum utilizatorii din zonele urbane şi suburbane, şi la zonele rurale şi izolate.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite