Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Ingeniozitatea Infineon, răsplătită de industria germană

26 Martie 2011



  • În ultimii 10 ani compania a primit cele mai multe premii pentru inovaţie

Infineon Technologies a primit Premiul de Inovaţie al industriei germane pentru cea mai bună inovaţie tehnologică, în cadrul unei ceremonii de gală care a avut loc pe data de 19 februarie 2011 la Centrul de Congrese din Frankfurt. La categoria întreprinderilor mari, acest premiu prestigios a fost acordat tehnologiei de securitate „Integrity Guard” dezvoltată de Infineon. Este a treia oară când Infineon primeşte această distincţie. În afara Infineon, nicio altă companie din Germania nu a câştigat premiul de mai multe ori, în ultimii 10 ani. Premiul i-a fost înmânat lui Peter Bauer, CEO al Infineon Technologies AG, de către Prof. Dr. Annette Schavagan, Ministrul Federal German al Educaţiei şi Cercetării.




Peter Bauer, CEO Infineon Technologies AG, şi Dr. Helmut Gassel, Directorul Diviziei Chipcards & Security, în momentul premierii

„Inovaţia este şi trebuie să fie ADN-ul nostru. Fără chip-uri nu va fi niciun progres, nu vor fi maşini electrice, reţele inteligente şi nici securitate în lumea digitală. Inovaţia este produsul dintre ingeniozitatea ingineriei şi cultura inovaţiei. Acest premiu prestigios arată că Infineon are amândouă aceste ingrediente ale inovării. El confirmă performanţa în inovare a inginerilor noştri, către care îmi îndrept cele mai calde mulţumiri”, a declarat Peter Bauer, CEO Infineon Technologies AG.

Infineon a dezvoltat tehnologia de securitate „Integrity Guard” pentru a oferi un nivel ridicat de protecţie de lungă durată pentru datele sensibile din aplicaţii, cum ar fi cardurile de credit, documentele electronice de identificare (de exemplu paşapoarte, cărţi de identitate). Chip-urile de securitate convenţionale nu vor mai face faţă foarte curând cerinţelor acestor aplicaţii. În timp ce aceste chip-uri stochează datele într-o formă criptată, datele sunt decriptate pentru prelucrare şi astfel se expun atacurilor hackerilor. Cu „Integrity Guard”, informaţiile sensibile rămân criptate în timpul transmisiei şi prelucrării. Chiar dacă datele ar putea fi interceptate, semnalele criptate nu vor fi de niciun folos pentru hackeri.

În plus faţă de criptare completă on-chip de-a lungul întregului traseu de date (CPU, EEPROM, Flash, ROM si RAM, memoria cache şi adrese), chip-urile de securitate Infineon cu „Integrity Guard” au două unităţi centrale de prelucrare (CPU) şi un sistem sofisticat de detectare a erorilor. Cele două CPU fac o verificare încrucişată reciprocă în mod continuu şi detectează dacă operaţiile aritmetice au fost executate corect sau dacă a fost lansat un atac. În cazul în care controller-ul de securitate detectează o eroare sau o tentativă de atac, se iau acţiuni protective: de exemplu, operaţiunea respectivă este anulată.

Familia de produse SLE 78 care foloseste tehnologia de securitate „Integrity Guard” a obţinut toate certificările importante necesare pentru a fi utilizată în aplicaţii guvernamentale şi de plăţi. Biroul Federal German pentru Securitatea Informatiei (BSI) a cerificat standardul ridicat de securitate realizat de către Infineon şi i-a acordat certificatul recunoscut internaţional EAL 5+. Pentru utilizarea în cardurile bancare, produsele SLE 78 au primit aprobări în conformitate cu standardul internaţional EMVCo (Europay International, Mastercard, Visa) şi schema germană de plăţi ZKA (Zentraler Kreditausschuss).

30 de ani lider pe piaţa cardurilor cu circuite integrate securizate

Infineon este liderul mondial pe piaţa cardurilor cu circuite integrate securizate de peste treizeci de ani. Conform celui mai recent studiu al companiei de cercetare a pieţei Frost & Sullivan, realizat în octombrie 2010, Infineon a deţinut în 2009 o cotă de piaţă de 27% (1,76 miliarde USD) din piaţa mondială a cardurilor cu circuite integrate securizate.

Dezvoltarea „Integrity Guard” a fost sponsorizată de către Ministerul Federal German pentru Educaţie şi Cercetare (BMBF). „Integrity Guard” a fost inventat în München, Germania. Produsele SLE 78 cu „Integrity Guard” au fost dezvoltate în cea mai mare parte în München şi în Graz – Austria. Chip-urile SLE 78 sunt produse în Dresda – Germania şi se planifică fabricarea lor şi în Burlington, Vermont – SUA.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite