Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industrial Software furnizează soluţii eficiente de e-administraţie pentru Primăria Alba Iulia

26 Martie 2011



Primăria Alba Iulia a reuşit performanţa dezvoltării unui sistem informatic foarte competitiv, utilizând soluţii software de renume , perfect adaptate la cerinţele administraţiei publice locale. Sistemul informatic al „Cetăţii Unirii” este finanţat din fonduri nerambursabile, soluţiile implementate prin proiect răspunzând nevoii punerii în practică a următoarelor principii: transparenţa în furnizarea de informaţii şi servicii publice, accesul egal, nediscriminatoriu la informaţii şi servicii publice, inclusiv pentru persoanele cu dizabilităţi, confidenţialitatea, respectiv garantarea protejării secretului datelor cu caracter personal, garantarea disponibilităţii informaţiilor şi serviciilor publice.

Proiectul implementat de Industrial Software împreună cu partenerii săi a fost axat pe promovarea la nivelul administraţiei publice locale a unui mod de lucru bazat pe utilizarea mijloacelor electronice, ceea ce conduce, practic, la simplificarea, accelerarea şi la posibilitatea de a beneficia de un management strategic al proceselor economice care urmează a fi derulate pe baza unor soluţii informatice.


În 2007, Primăria Alba Iulia a pus bazele unei strategii de informatizare pe baza căreia urma să fie dezvoltat un sistem integrat care să permită gestionarea activităţii şi livrarea unor servicii de calitate către oraş si cetăţenii acestuia. Complementar, instituţia a identificat sursele de finanţare necesare derulării acestui proiect gândit a se desfăşura în mai multe etape. „Am arătat că ştim ce vrem şi, prin înfiinţarea unei Direcţii de Management al Proiectelor, am reuşit să atragem peste 120 de milioane de Euro pentru diverse arii de dezvoltare. Astfel, am reuşit să investim într-un sistem de e-Administraţie, pentru că vrem să răspundem nevoilor oraşului, oamenilor şi companiilor şi să oferim tuturor celor care interacţionează cu Primăria Alba Iulia un suport modern şi normal în egală măsură. În 2007 am definit o strategie de informatizare, iar astăzi mă bucur că am reuşim să devenim un model pentru alte administraţii din ţară”, declară Mircea Hava, Primarul Municipiului Alba Iulia.



Mircea Hava


Dezvoltare etapizată şi cofinanţare europeană

Implementarea sistemului integrat a fost planificată pentru două etape şi urma să conţină elemente de management al documentelor, arhivare electronică, ERP, CRM, portal, GIS etc. şi să transforme fundamental modul de lucru din cadrul instituţiei. Prima etapă, gestionată de integratorul Industrial Software, a fost finalizată în luna decembrie 2010.


„Strategia de informatizare definită în 2007 împreună cu un consultant extern a stat la baza unui studiu de fezabilitate care a stabilit 14 proiecte de care Primăria Alba Iulia are nevoie pentru a deveni o adminsitraţie modernă şi eficientă. Abordarea acestor proiecte s-a făcut în două etape, prima a fost deja finalizată şi a inclus soluţiile de management al documentelor, GIS, Patrimoniu şi portal, urmând partea a doua care va aborda managementul relaţiilor cu cetăţenii”, afirmă Nicolaie Moldovan, Şef Serviciu Proiecte Comunitare în cadrul Direcţiei Programe din Primăria Alba Iulia.



Nicolaie Moldovan


În urma implementării acestui proiect, cetăţenii Municipiului Alba Iulia vor beneficia de un acces mult mai facil la informaţii de interes personal (obligaţiile privind plata taxelor şi a impozitelor locale, stadiul unor cereri adresate instituţiei etc.) sau informaţii generale referitoare la interacţiunea cu autorităţile locale.


Eficientizarea activităţilor la nivelul Primăriei Municipiului Alba Iulia este realizată prin implementarea conceptului de administraţie electronică, bazat pe mijloace specifice tehnologiei informaţiei şi se va translata practic în:


• Îmbunătăţirea furnizării informaţiilor şi serviciilor publice către cetăţeni
• Eliminarea procedurilor birocratice şi simplificarea metodologiilor de lucru
• Îmbunătăţirea eficacităţii şi calităţii serviciilor publice.


Interfaţa cu cetăţenii pe o platformă online

Soluţia implementată de Industrial Software include 3 componente (internet, intranet, extranet), acestea realizând integrarea între diferitele aplicaţii software ale Primăriei Municipiului Alba Iulia, oferind cetăţenilor acces la serviciile e-administraţie.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite