Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Un nou concept de televiziune digitală – IPTV prin AdNet TV

26 Martie 2011



AdNet Telecom a lansat AdNet TV, IPTV cu acoperire naţională, un serviciu de televiziune digitală, transmis direct către TV prin intermediul conexiunii de Internet. IPTV sau Internet Protocol Television este noul TV trend încorporat în conceptul de televiziune digitală, televiziune interactivă ce aduce publicului orice conţinut multimedia dorit. Calitatea audio şi video digitală este mult mai bună în comparaţie cu televiziunea clasică, iar interactivitatea este o caracteristică revoluţionară a acestui pachet de servicii oferit de AdNet TV.

Ce este IPTV-ul?

Numele IPTV are în esenţă două componente: Internet Protocol (IP), care specifică forma pachetelor de date transmise prin Internet şi modul de adresare, şi Televiziune (TV), care specifică modul de comunicare care operează prin transmisiuni de imagini şi sunet. Toţi ştiu ce e TV, dar aici ne referim la serviciile care sunt oferite pentru televizor, precum transmisiuni normale şi video la cerere. Dacă îmbinăm cele două componente IP+TV, avem conceptul IPTV.


Beneficii

„Televiziunea IP permite vizualizarea unui număr mai mare de canale TV decât cele recepţionate prin cablu TV (CATV) sau antene satelit (DTH), o calitate a imaginii şi a sunetului superioare şi accesarea unor funcţii precum vizualizarea în reluare a programelor TV, ghid electronic al programelor, posibilitatea de a accesa jocuri online sau de a comanda vizualizarea unor anumite filme sau emisiuni TV contra unei taxe (Video on Demand)”, ne-a informat Călin Velea, Research & Development Manager AdNet Telecom.



Călin Velea



Calitatea audio-video a serviciilor IPTV este dependentă de calitatea conexiunii la Internet, un program cu imagine de înaltă definiţie şi sunet Dolby Digital neputând fi accesat, spre exemplu, printr-o conexiune prin telefonul fix, ci printr-o conexiune prin fibră optică sau alte tehnologii broadband.


Cum accesezi IPTV?

Pentru a avea acces la televiziunea IP, clientul are nevoie de un receptor (set top box). Un Set Top Box (STB) este un dispozitiv care permite folosirea televizorului drept interfaţă între utilizator şi reţeaua de transmisie de date, primirea şi decodarea semnalelor video digitale (DTV). Set Top Box-urile DTV mai sunt numite şi receptoare (receivere).


Trebuie făcută diferenţa între serviciul IPTV furnizat prin set-top-box în-tr-o reţea proprie şi televiziunea prin Internet, care se referă, în general la transmiterea de streaming video prin reţelele publice, unde accesul se realizează, de cele mai multe ori, prin intermediul browserului web sau al unui program instalat pe PC.


”În cazul variantei prin web sau prin programe instalate, furnizorul de televiziune nu are niciun control asupra calităţii transmisiei şi nu îşi poate proteja conţinutul. Pe de altă parte, televiziunea IP via set-top-box presupune transmiterea semnalului TV cu o înaltă calitate a imaginii şi sunetului pe o conexiune Internet furnizată de operator, unde calitatea transmisiei poate fi garantată şi conţinutul furnizorului poate fi protejat”, declară Călin Velea.


AdNet TV by AdNet Telecom

Această soluţie extinde conceptul de TV, care ajunge să includă nivele înalte de interacţiune, personalizare şi control din partea utilizatorilor, AdNet TV fiind televiziunea interactivă ce aduce publicului orice conţinut multimedia dorit.


”AdNet TV este un serviciu pentru cei care vor să deţină controlul, pentru cei interesaţi să ţină pasul cu noile tehnologii, pentru cei care caută diversitate şi un conţinut de calitate. Serviciul AdNet TV oferă un semnal 100% digital, cu cea mai bună calitate a imaginii şi a sunetului datorită transmiterii semnalului TV pe o reţea de fibră optică şi a folosirii celei mai performante variante de conectare - FTTH - Fiber To The Home. Practic, semnalul pe care îl primiţi este optic până la intrarea în locuinţă, având parametrii nemodificaţi faţă de semnalul original recepţionat în head-end. Rezultatul este unul de care veţi fi foarte mulţumiţi: imagine clară, profunzimea culorilor şi un sunet perfect”, afirmă Amira Rădulescu, Marketing & PR Manager AdNet Telecom.



Amira Rădulescu



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite