Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Un laptop ca un măr verde

26 Martie 2011




Sony Vaio E verde este al treilea laptop din seria Vaio pe care l-am avut la teste şi a fost, de departe, cea mai placută experienţă de până acum. Spre deosebire de celelalte laptopuri, pe care le-am folosit mai mult acasă, pe acesta am decis să-l testez şi la serviciu, lucrând numai pe el. Dacă la început culoarea extraordinar de verde m-a cam făcut să strâmb din nas, pe parcurs m-am obişnuit şi nu mi s-a mai părut deloc „ţipătoare”. Însă verdele nu e singura culoare disponibilă, putând să alegeţi din alb/roşu aprins/albastru aprins. Noutatea acestui laptop este touchpad-ul, care este realizat dintr-un plastic abraziv, astfel fiind mult mai simplu de utilizat, se mişcă mult mai rapid şi aproape că nu mai e necesară prezenţa unui mouse. Am apreciat, din nou, displayul cu iluminare LED, o soluţie excelentă atât pentru încăperile în care lumina naturală nu e suficientă (cum e cazul biroului nostru), cât şi pentru ochii proprii, pentru că nu te mai dor.


Alt punct forte pe care l-am mai semnalat şi înainte este tastatura, la care se scrie foarte uşor, fiind acum mult mai greu să tastezi din greşeală o literă în loc de alta alăturată.


Nu lipseşte butonul dedicat ASSIST, care accesează rapid aplicaţia VAIO Care, care facilitează diagnosticarea şi rezolvarea oricărei probleme de sistem. De asemenea, este foarte utilă prezenţa butonului WEB (lângă butonul ASSIST) pentru a accesa, în câteva secunde, toate funcţiile de navigare şi editare pe internet, fără să deschidă sistemul de operare prin secvenţa de butare.


Trei porturi USB poziţionate lateral sunt completate de un al patrulea port eSATA/USB, care oferă viteze de transfer de cinci ori mai mari către o unitate de stocare externă, în comparaţie cu porturile USB 2.0.


Durata de viaţă a bateriei nu este foarte mare, două ore, cu aproape toate aplicaţiile importante deschise şi muzică la căşti. Însă acest lucru nu e un impediment prea mare. Pe scurt, e o achiziţie excelentă, deşi cam scumpă – 3.500 RON.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite