Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

ICPE-CA a realizat bulina ce creste gradul de siguranta alimentara

30 Martie 2011



Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA saluta initiativa legislativa a Senatului conform careia toate produsele alimentare vor fi etichetate cu cate o bulina verde, portocalie sau rosie, bulina ce va marca gradul de siguranta alimentara a produselor.

Anticipand aceasta nevoie reala pentru siguranta consumatorilor, ICPE-CA, impreuna cu o firma colaboratoare din Israel, este pregatit, in baza cercetarilor desfasurate in ultimii ani, sa introduca pe piata bulina indicator al calitatii produselor alimentare si nu numai.

Aceasta bulina indicator poate fi utilizata atat in industria alimentara, in special pentru produsele perisabile (carne, lactate, mezeluri etc), cat si pentru produsele farmacologice, fiind o garantie a calitatii lor.

Principiul de functionare a bulinei indicator este dat de schimbarea culorii indicatorului la variatia, in timp, a temperaturii.

Avantajele acestei buline reies din vizualizarea gradului de degradare a calitatii produselor pe traseul producator- consumator, constatarea cantitatii de aditivi introdusi pentru cresterea duratei de viata a produselor si, nu in ultimul rand, stoparea reintroducerii in fabricatie sau consum a alimentelor degradate.

Avand in vedere cele prezentate anterior, precum si faptul ca aceasta bulina–indicator poate fi realizata la un pret redus, ICPE-CA supune atentiei forurilor competente posibilitatea de largire a initiativei legislative privind etichetarea produselor cu introducerea acestor markeri alimentari ai perisabilitatii produselor alimentare, markeri ce confirma vizual termenul de valabilitate garantat de producator.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite