Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente
ICPE-CA a realizat bulina ce creste gradul de siguranta alimentara
Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA saluta initiativa legislativa a Senatului conform careia toate produsele alimentare vor fi etichetate cu cate o bulina verde, portocalie sau rosie, bulina ce va marca gradul de siguranta alimentara a produselor.
Anticipand aceasta nevoie reala pentru siguranta consumatorilor, ICPE-CA, impreuna cu o firma colaboratoare din
Aceasta bulina indicator poate fi utilizata atat in industria alimentara, in special pentru produsele perisabile (carne, lactate, mezeluri etc), cat si pentru produsele farmacologice, fiind o garantie a calitatii lor.
Principiul de functionare a bulinei indicator este dat de schimbarea culorii indicatorului la variatia, in timp, a temperaturii.
Avantajele acestei buline reies din vizualizarea gradului de degradare a calitatii produselor pe traseul producator- consumator, constatarea cantitatii de aditivi introdusi pentru cresterea duratei de viata a produselor si, nu in ultimul rand, stoparea reintroducerii in fabricatie sau consum a alimentelor degradate.
Avand in vedere cele prezentate anterior, precum si faptul ca aceasta bulina–indicator poate fi realizata la un pret redus, ICPE-CA supune atentiei forurilor competente posibilitatea de largire a initiativei legislative privind etichetarea produselor cu introducerea acestor markeri alimentari ai perisabilitatii produselor alimentare, markeri ce confirma vizual termenul de valabilitate garantat de producator.
Tags: Cercetare, ICPE-CA, industria alimentara
Parerea ta conteaza:
(0/5, 0 voturi)