Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

Cercetatorii romani s-au intors de la Geneva cu 49 de medalii

11 Aprilie 2011Participarea cercetarii românesti în perioada 6-10 aprilie 2011, prin Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica (ANCS), la cea de-a 39-a editie a Salonului International de Inventii de la Geneva a fost încununata si la aceasta editie de succes. Cele 49 de inventii prezentate, dintre care 40 în Standul ANCS, au adus Romaniei 24 Medalii de aur, 18 Medalii de argint si 7 Medalii de bronz. Pentru celelalte 9 inventii, costurile au fost suportate de inventatori sau unitati de CD.


De asemenea, au fost obtinute si 20 de Premii Speciale. Unul dintre ele, cu aplicabilitate în domeniul Sanatatii, s-a acordat unei invenții prezentate în Standul OMPI al Universitatilor si a fost obtinut de Teodora Tihan, Ingrid Ionescu, Aurelia Meghea si Ioana Demetrescu pentru “Metoda de obtinere pelicule polimerice în domeniul medical”.

Bogatul palmares obtinut la Geneva vine sa confirme înca o data valoarea si competitivitatea cercetarii românesti si a celor care o reprezinta.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite