Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Allied Telesis deschide la Iasi centrul de suport pentru EMEA

12 Aprilie 2011



Allied Telesis Inc., furnizor global de solutii securizate IP/Ethernet, a anuntat ca de la 1 aprilie este functional centrul de formare si suport tehnic de la Iasi, care asigura suport de nivel 1 pentru intreaga zona EMEA in opt limbi. In prezent, in cadrul centrului lucreaza 25 de persoane. De asemenea, centrul include facilitatea de a găzdui viitoare proiecte de vânzare.


Michael Weber, Vice president, IBM Global Partner Program Allied Telesis, a spus in cadrul conferintei de presa care a anuntat infiintarea noului centru, ca Allied Telesis a recunoscut faptul că există un număr redus de ingineri cu abilitati si cunostinte necesare pentru a răspunde provocărilor cu care se confruntă în construirea si sprijinirea retelelor din ce în ce mai complicate.
Pentru a răspunde cererilor, în centrul din Iasi este infiintată si o scoală cu profil tehnic (Engineering School). Aici absolventilor le este oferită posibilitatea de a se pregăti si califica ca Inginer de Retea (Network System Engineer), timp în care sunt angajati la Allied Telesis. Dupa terminarea programului de training care are o durata de sase luni, noii ingineri vor fi relocati in toate tarile din Europa unde este nevoie de ei.
De asemenea, programul le ofera absolventilor posibilitatea de a se deplasa în centrele de cercetare si dezvoltare din Christchurch, Noua Zeelandă si Raleigh din Statele Unite ale Americii.
„Este o abordare unica pe care nu o mai practica nimeni. In iulie 2011 vom selecta 6 absolventi, care au aplicat pentru acest program si ii vom instrui pentru o perioada de sase luni. Dorim sa-i pregatim deja in mediul Allied Telesis. E posibil sa avem la un moment dat si 200 de oameni in acest centru. Vrem sa crestem in continuare si sa ne extindem. Iasiul este un oras universitar, sunt studenti cu cunostinte foarte bune, iar experienta de pana acum ne-a demonstrat ca Iasiul poate oferi mai multe servicii pentru noi si partenerii nostri. Nu mai suntem o companie care vinde doar cutii, ci oferim mai mult decat atat. Suntem siguri ca Iasiul e o platforma de crestere si de extindere pentru noi, fiind si un centru de competenta”, a subliniat Michael Weber.


Sapte centre de training au fost înfiintate în Europa, fiind situate în Milano, Paris, Madrid, Berlin, Moscova, Swindon si Iași. Aceste centre de formare oferă traininguri ce includ atât cursuri, cu instructor, teoretice, cât si practice, trainiguri ce se ghidează după programa certificărilor Allied Telesis. Centrul din Moscova nu este inca activ, dar va fi operational intr-o luna a mai spus oficialul Allied Telesis.


Allied Telesis lansează de asemenea o noua suită de Servicii Profesionale, pentru a sprijini partenerii în planificarea, implementarea și analiza rețelei. Oferta de Servicii Profesionale de la Allied Telesis include acum proiectarea, implementarea, evaluarea retelelor si verificarea hardware a echipamentelor. Aceste servicii furnizează o gamă largă de optiuni clientilor si partenerilor Allied Telesis din zona EMEA, permițându-le să aleagă serviciile optime pentru proiectele lor.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite