Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

Visa Europe anunta investitii anuale de 100 de milioane de euro

12 Aprilie 2011



Visa Europe anunţă investiţii anuale, în valoare de 100 de milioane de euro, în vederea dezvoltării pe termen lung prin convergenţa dintre plăţile mobile prin card, telefonia mobilă şi comerţul electronic. Anunţul a fost făcut în cadrul conferinţei băncilor europene membre Visa care a avut loc la Barcelona, la sfârşitul săptămânii trecute.


„Se observă o creştere puternică de două cifre a gradului de utilizare a cardurilor în Europa, în special a celor de debit, iar această tendinţă va continua în următorii câţiva ani, pe măsură ce plăţile prin card înlocuiesc numerarul. În această perioadă însă ne aşteptăm să fim martorii evoluţiei plăţilor contactless prin telefonul mobil şi chiar ai unei creşteri mai mari a comerţului electronic. Pentru a fructifica această oportunitate, Visa Europe va face investiţii anuale în valoare de 100 milioane euro. Primele investiţii se vor concretiza în lansări comerciale de plăţi mobile înainte de sfârşitul anului 2011, urmate imediat de o lansare majoră în domeniul plăţilor electronice care vor reprezenta cel mai sigur şi confortabil mod de plată”, a declarat Peter Ayliffe, Director Executiv Visa Europe.


Visa Europe continuă să înregistreze o creştere de două cifre în 2011, în primul trimestru tranzacţiile procesate au crescut cu 22,6% faţă de anul trecut, echivalentul unei creşteri de 10,6%. Se păstrează astfel tendinţa de creştere raportată de Visa Europe pentru anul financiar 2010, când a anunţat şi cheltuieli pentru tehnologii de plată în valoare de 1 miliard de euro de la înfiinţarea Visa Europe în 2004.


„În doar zece ani, am crescut de la 1 euro din fiecare 18 euro cheltuiţi în Europa de pe un card Visa la 1 euro din fiecare 8 euro. Astăzi, ne-am luat angajamentul să accelerăm acest proces de înlocuire a numerarului prin introducerea unor modalităţi noi de plată pe piaţă care să permită o reală convergenţă între plăţile electronice, telefonia mobilă şi comerţul electronic”, a declarat Peter Ayliffe.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite