Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Panasonic lanseaza o noua camera video profesionala 3D

13 Aprilie 2011



Panasonic Solutions Company (PSC) anunta finalizarea productiei modelului AG-3DP1, o camera video profesionala 3D P2 HD cu doua obiective si înregistrare pe 10-bit, 4:2:2 independent-frame si rezolutie full 1920 x 1080 în sistem AVC-Intra.


“În urma cu mai putin de un an, cu ajutorul modelului AG- 3DA1, prima camera video integrata complet din industria electronicelor, Panasonic a simplificat si a redus costul pentru produsele de intrare în gama, facând astfel mai accesibila productia de filme 3D,” spune Joe Facchini, Vice President of Sales si Product Marketing, la PSC. “În prezent, noul model AG-3DP1 ofera o profunzime a culorilor de 10-bit, înregistrare AVC-Intra pe carduri P2, în stil EFP, utilizatorii având astfel posibilitatea de a genera mai multe productii 3D cu costuri reduse, precum transmisii în direct de la diverse evenimente, întreceri sportive, documentare si filme independente”.


Cu cele doua perechi de senzori de imagine 1/3, full-HD de 2.2 megapixeli tip 3-MOS cu senzitivitate crescuta si un procesor pentru semnal digital de 20-bit, operatorii acestui nou model pot obtine o calitate înalta a productiei video 3D, la o rezolutie de 1920 x 1080. Ca si în cazul modelului precedent, 3DA1, moul model 3DP1 încorporeaza controale stereoscopice care faciliteaza operarea.
Mai mult, sistemul cu doua obiective permite ajustarea punctului de convegenta. Camera dispune, de asemenea, de functii pentru controlarea automata a miscarilor în plan vertical si orizontal. La camerele 3D clasice, aceste ajustari trebuie operate cu ajutorul unui PC sau procesor video extern. Camerele integrate 3D de la Panasonic au functii de recalibrare automata, fara echipament extern, ceea ce permite capturarea imediata a imaginilor 3D.

3DP1 înregistreaza în sistem AVC-Intra 100/50 si la frecvente de 50Hz/60Hz, un beneficiu în plus pentru producatorii care au clienti în întreaga lume. În sistemul AVC-Intra 100/50, camera înregistreaza cu o rezolutie de 1080 la 59.94i, 29.97pN, 23.98pN, 50i si 25pN si cu o rezolutie de 720p la 59.94p si 50p, 29.97pN, 23.98pN, 25pN.
Noul 3DP1 are, totodata, posibilitatea de a înregistra la o rata variabila a cadrelor, astfel încât producatorul are posibilitatea sa introduca în filmare efecte de miscari rapide si încetinite. În modul 720p, utilizatorul poate alege dintr-o gama de 20 de “pasi”, de la 12 fps pâna la 60 fps.
3DP1 vine echipat si cu obiectiv dual cu zoom 17X ce poate înregistra pâna la 80 de minute de film pe carduri P2 de 64GB, în sistem AVC-Intra 100 1080/24pN. Camera ofera interfete profesionale, inclusiv iesiri dual HD SDI, HDMI (compatibil 3D) si doi conectori XLR.


Modelul ofera totodata, pentru situatiile în care vor fi operate mai multe camere, functii tip genlock si timecode. Totodata, camera vine echipata si cu o telecomanda cu care utilizatorul poate modifica focalizarea irisului, zoom-ul, punctul de convergenta si poate porni sau opri înregistrarea.
Ecranul LCD al camerei, cu diagonala de 3,2-inch, ofera optiunea de a afisa doar imaginile filmate pentru ochiul stâng, doar pe cele pentru ochiul drept sau imaginile suprapuse, fapt care faciliteaza revizuirea informatiilor înregistrate fara ajutorul unor intrumente externe.
3DP1 ofera toate avantajele unui flux de lucru familiar, rapid, bazat pe fisiere, în sistem P2 HD, precum pornirea instantanee a înregistrarii, vizualizarea clipurilor în sistem thumbnail pentru acces imediat la continutul video pe toate cardurile si moduri speciale precum continuous recording si interval recording.


Modelul 3DP1 are consum de energie redus si opereaza cu o baterie de 12V (Anton Bauer). Noul model Panasonic va fi comercializat începând cu toamna acestui an si va beneficia de programul de garantie de 5 ani (1 an + înca 4 la înregistrare).


Despre P2 HD
P2 HD sunt medii de stocare solid-state folosite la înregistrari de înalta definitie, care nu au parti mecanice si nici alte limitari de natura ecologica, precum hard-discurile si sistemele bazate pe discuri optice. P2 HD asigura durabilitate foarte buna, mai ales în conditii speciale precum temperaturi extreme, socuri si vibratii. Cu produsele de tip P2 HD se obtine o reducere semnificativa a costurilor de mentenanta, se asigura o durata de viata mai mare pentru mediile de stocare, precum si acces imediat la înregistrari si informatii de tip metadata. Pentru mai multe informatii vizitati www.panasonic.com/P2HD .



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite