Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Domeniu >> Categorie >> Tip Continut

EMC Forum 2011 a dezbătut intensiv subiectul Private Cloud

21 Aprilie 2011



EMC România a organizat recent a doua editie a evenimentului EMC Forum 2011 cu motto-ul „The journey to the Private Clouds continues“, dedicat partenerilor si clientilor din România.
La eveniment a participat si Adrian McDonald, Presedintele EMC EMEA North, aflat într-o vizită de informare în regiune. Structurat pe principalele directii de business ale EMC – Datacenter, Information Governance, Unified Storage si Business Applications –, EMC Forum 2011 a debutat cu o sesiune dedicată problematicii Cloud Computing, în cadrul căreia au fost prezentate pe larg beneficiile pe care această tehnologie le poate furniza.
Subiectul a fost analizat in extenso, din perspectiva provocărilor cu care se confruntă companiile în 2011, de către John o’Callaghan, EMC Executive Briefing Center Director EMEA and Asia Pacific EMC Corporation, care a exemplificat concret modul în care portofoliul de produse si solutii EMC oferă solutii flexibile, economice, rapide si, mai ales, performante. „Evolutia spre Private Cloud Computing reprezintă un pas firesc în dezvoltarea modelului IT, în succesiunea consolidare hardware - virtualizare - automatizare - Cloud“, a subliniat John o’Callaghan, care a explicat că: „Industria IT parcurge o transformare radicală odată cu adoptarea din ce în ce mai rapidă a conceptului «IT as a Service», care impune regândirea modelului de livrare a IT-ului“.


Unul dintre punctele forte ale prezentării l-a reprezentat demonstratiile practice ale suitei de produse Vblock, lansată sub brandul VCE (Virtual Computing Environment) de către alianta VMware-Cisco-EMC, prima punere in practica din industria IT a conceputului de „datacenter la cheie” in scopul simplificării adoptării conceptului Private Cloud de catre companii mari si mijlocii.
În cadrul evenimentului au fost sustinute prezentări de către partenerii: SAP, Cisco, VMware, Bull, Crescendo, Omnilogic, Romsys, Star Storage, S&T precum si de către clienti precum: Rompetrol, Orange, Omniasig si GDF Suez Romania. EMC România este reprezentanta locală a EMC Corporation (NYSE: EMC), lider global în dezvoltarea si livrarea de tehnologie si solutii pentru managementul informatei.
Reprezentanta de la Bucuresti a fost înfiintată în 2005 si este condusă de Valentin Stănescu în calitate de Country Manager, alături de o echipă de 15 profesionisti. Focusul EMC în România este asistarea clientilor în depăsirea provocărilor legate de infrastructura IT, stocarea si managemtului informatiei, cloud computing .



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite