Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Beneficiile implementării unui sistem ERP, din perspectiva managerială

28 Aprilie 2011



14 manageri care au experienţa implementării unui sistem informatic integrat pentru managementul afacerilor în propriile companii au participat la un interviu referitor la importanţa ERP-ului în strategia unei firme. Am selectat, din interviurile oferite de aceşti factori de decizie, răspunsuri care surprind viziunea lor asupra a ceea ce un ERP ar trebui să reprezinte pentru o companie şi beneficiile implementării unui astfel de sistem.


Ce reprezintă un sistem ERP pentru o companie de distribuţie?


Bartosz Sieroslawski


Perioada în care sortai şi păstrai informaţiile într-un fişier Excel a trecut - este mult prea multă informaţie care vine din diferite direcţii şi nu poţi să pierzi timp să o manipulezi. Comunicarea trebuie să se facă rapid şi eficient, altfel rişti să fii eliminat din piaţă. Pentru a putea face asta, ai nevoie de un sistem ERP eficient care te ajută să controlezi ce se întamplă în interior şi să fii flexibil la exterior.
Bartosz Sieroslawski, Director Comercial Koelner România, filiala locală a grupului internaţional Koelner – principalul producător şi distribuitor de sisteme de fixare pentru construcţii la nivel mondial


Fără un ERP, o companie modernă nu are cum să funcţioneze. Şi dacă funcţionează acum, peste 5 ani, când concurenţa şi intrarea în UE vor stabiliza piaţa, nu va mai funcţiona. Este un instrument obligatoriu, la fel ca un telefon mobil sau un televizor în casă. Este parte din viaţa noastră.
Ali S. Hussain, General Manager Mirano International, lider în distribuţia de articole de marochinărie



Horaţiu Vonica


Rocast a reuşit să fie pe primele locuri pe piaţa din România şi acest lucru se datorează în primul rând motorului IT al companiei. Acest motor a fost ajutat şi actualizat o dată cu implementarea SeniorERP.
Horaţiu Vonica, Director Rocast, numărul 1 în industria de bricolaj şi echipamente din România ca diversitate a produselor

Fără ERP nu poţi funcţiona. O implementare ERP ar trebui să fie inclusă în bugetul de start-up al oricărei companii care are un target, un obiectiv. Şi nu cred că există în mediul real de business cineva care să nu se gândească la un sistem care să-i gestioneze afacerea mult mai uşor, să aibă rapoarte şi să se uite la ele, să ia decizii şi să elaboreze strategii.
Dan Radu, Director Akzo Nobel, filiala locală a grupului Akzo Nobel, lider mondial în lacuri şi vopsele

Selecţia se face natural pe piaţă: vor rămâne cei care ştiu unde vor să ajungă, ştiu cum şi au şi arme puternice la dispoziţie. Nu poţi învinge în lupta pentru piaţă fără o tehnologie ca o soluţie ERP.
Paulina Camberea, General Manager Mergeani, distribuitor pentru Coca Cola şi Ursus de peste 15 ani


Care sunt primele beneficii obţinute în urma implementării sistemului ERP?

Interacţiune între departamente

Un plus major în companie îl reprezintă comunicarea inter-departamentală. Înainte se lucra pe insule individuale, urmând ca schimbul de informaţii între departamente să se facă pe baza unor hârtii. Chiar şi greşelile, erorile, au ajutat la dezvoltarea dialogului interdepartamental. Zilnic, au loc şedinţe scurte, discuţii între departamente despre optimizarea fluxului de lucru, implicit dezvoltându-se comunicarea în interiorul firmei.
Adrian Sain, Administrator Velfina, companie producătoare de dispozitive medicale


Eliminarea erorilor umane



Cristian Stanciu


Un prim beneficiu pe care l-am resimţit constă în faptul că am eliminat mare parte din greşelile care se strecurau prin transcrierea datelor dintr-o parte în alta. În plus, avem o structură de centralizare a tuturor produselor. Dacă înainte apăreau confuzii între tipurile de produse, acum fiecare produs intră într-o structură clară.
Cristian Stanciu, General Manager Office Media, companie ce importă şi distribuie birotică, papetărie şi tehnică de calcul



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Insight
Minciuni, sistem de cacat plin de bug-uri, facut pe vapor de niste incompetenti
03 Iulie 2019, 08:39:09