Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Mobile >> Stiri si comunicate

Mio estimeaza o crestere de 10% a pietei GPS in 2011

28 Aprilie 2011Mio Technology, furnizor de echipamente GPS, a vandut anul trecut peste 20.000 echipamente de navigatie, inregistrand astfel o cota de piata de aproximativ 34%. In 2011, reprezentantii Mio Technology se asteapta la o crestere a pietei cu un procent cuprins intre 0 si 10%, acest lucru depinzand de dezghetarea consumului in Romania si orientarea unei portiuni mai mari din cheltuielile populatiei catre turism.


In 2010 ne-am concentrat pe mentinerea pozitiei de lider pe piata echipamentelor GPS din Romania, in conditiile unei cresteri a concurentei atat in zona de pret, cat si in zona de servicii adaugate atasate produsului in procesul de vanzare si post-vanzare. Pe langa acest lucru, am urmarit pastrarea profitabilitatii” declara Laura Samson, Country Director Romania, Ungaria, Slovacia si Cehia alMio Technology.


Pentru 2011, reprezentantii Mio asteapta o crestere a cotei de piata pana la aproximativ 40-45%, in conditiile lansarii unei noi game de echipamente GPS, care sa acopere toate categoriile de cumparatori si care sa se bazeze pe un singur software de navigare – Mio Spirit.


Daca in 2010 am ajuns sa avem pe piata echipamente bazate pe 3 software-uri de navigare, in 2011, vom miza pe o gama completa de dispozitive de navigatie bazata pe software-ul proprietar Spirit. Mai mult decat atat, daca anul trecut am acoperit in principal segmentul mediu de pret si cel premium, anul acesta vom avea disponibila pe piata o gama noua completa de echipamente GPS, inca din luna iunie, acoperind toate segmentele de pret si toate categoriile de consumatori”, a adaugat reprezentantul Mio.


Ca tendinta de piata, reprezentantii Mio observa accentuarea orientarii cumparatorilor catre doua directii distincte: prima categorie va cauta produse tot mai inovatoare, cu capacitati multimedia dezvoltate, meniuri intuitive si noi tehnologii pentru o experienta completa de calatorie. Cea de-a doua categorie, interesata sa ajunga de la un punct A la un punct B va cauta echipamente eficiente pe aceasta functionalitate si cu un pret cat mai atractiv.
O alta caracteristica care va prinde foarte bine la public va fi inglobarea in echipamentele GPS a unor modalitati de rutare inteligenta care sa se adapteze la stilul de condus si care sa contribuie la scaderea consumului de carburant, dar si la imbunatatirea experientei de calatorie prin intermediul informatiilor din trafic. Mio va fi primul brand care va lansa acest tip de rutare inteligenta in Romania, cu noua gama de produse.

Conform reprezentantilor Mio Technology, producatorii vor incerca sa ataseze din ce in ce mai multe servicii suplimentare in procesul de vanzare a echipamentelor GPS, fie ca este vorba despre actualizari gratuite de harta, fie ca vorbim despre posibilitatea inchirierii hartilor sau de extinderea perioadei de garantie.


Pe langa o crestere a agresivitatii pe zona de pret, in 2010 am putut observa si o orientare tot mai accentuata si catre zona de servicii adaugate. Cu toate acestea cred ca Mio ramane in continuare lider prin serviciile aditionale oferite pentru consumatorii din Romania” considera Laura Samson. “Pe langa pastrarea pozitiei de lider in oferta de servicii post-vanzare pe care deja o detinem si de renumele de brand, Mio doreste sa adauge alte astfel de servicii noi, odata cu lansarea gamei din 2011” a adaugat reprezentantul Mio.


In ceea ce priveste pretul mediu pentru un echipament GPS, Mio a inregistrat o valoare de 180 de Euro per echipament in 2010.
Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite