Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

ICPE-CA, participare reuşită la Hanovra şi Geneva

28 Aprilie 2011




Vizitatori la standul ICPE-CA de la Hanovra

Participarea în luna aprilie a Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA la cele două târguri a fost încununată şi de această dată de un remarcabil succes, materializat prin multitudinea de produse, tehnologii, idei şi brevete prezentate şi, nu în ultimul rând, prin premiile internaţionale obţinute.

În cadrul Târgului de la Hanovra, ICPE-CA a participat cu două standuri, unul la Energie şi altul la Cercetare, unde a avut statutul de invitat special din partea Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS). Cu produsele sale expuse, rezultate ale activităţii de cercetare, ICPE-CA a ocupat mai mult de jumătate din spaţiul aferent standului ANCS. Astfel, dintre produsele prezentate de institut putem aminti materialele carbonice, produsele folosite ca membrane şi catalizatori într-o celulă electrolitică pentru desalinizarea apei, produsele ceramice pe bază de fosfat de calciu folosite la reconstrucţia ţesuturilor osoase, materialele pentru ecranarea câmpului electromagnetic (cu fire carbonice sau metalice), soluţiile coloidale de argint pentru construirea de ţesături cu proprietăţi medicinale, microgeneratoare de tip harvesting, motorul electric supraconductor, generatorul sincron cu magneţi permanenţi de 3 Kw, materiale compozite pe bază de nanotuburi de carbon pentru industria aeronautică, instalaţie de biogaz, cablul antichiciură şi echipamentul electronic pentru scanarea profilelor geometrice ale căilor de rulare. De departe însă, se poate afirma că cel mai marcant produs prezentat a fost electromagnetul sextupol. Acesta a fost creat pentru dezvoltarea, în cadrul programului internaţional Facility for Antiproton and Ion Research, a unui accelerator de particule care va lua fiinţă la Darmstadt, Germania.


Vizitatori interesaţi de electromagnetul sextupol


În afară de activităţile specifice târgului, ICPE-CA a participat şi la sesiunile de brokeraj, unde a reuşit să dezvolte relaţii noi cu diverşi parteneri străini, în vederea realizării de transferuri tehnologice şi a implementării în industrie a rezultatelor activităţii de cercetare desfăşurată de-a lungul anilor.
Recunoaşterea valorii şi competitivităţii ICPE-CA în cercetarea naţională şi internaţională a avut loc şi la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, unde institutul a câştigat două medalii, una de aur şi una de bronz, pentru “Conductor electric aerian cu autoprotecţie la depunerile de chiciură şi gheaţă”, respectiv “Instalaţie de biogaz pentru gospodăriile individuale din mediul rural”.

Pe 12 aprilie, ICPE-CA a sărbătorit 10 ani de la reorganizarea sa. Iată de ce, acum, mai mult ca oricând, ICPE-CA este pregătit să facă faţă provocărilor impuse de schimbările rapide ale tehnologiilor şi noilor cerinţe economice şi sociale, astfel încât, prin activitatea sa, să consolideze dezvoltarea durabilă a întregii societăţi.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite