Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cum construim un Private Cloud cu Microsoft Hyper-V şi System Center

28 Aprilie 2011




• Self Service Portal 2.0 – pentru a permite utilizatorilor din departamente să-şi gestioneze singuri maşinile virtuale prin intermediul unui portal web.


Cu ajutorul acestora se poate implementa un Private Cloud de nivel de bază, care oferă toate funcţionalităţile specifice, inclusiv suportul pentru Failover Clustering şi Live Migration.


Un rol important într-un astfel de proiect îl are Self-Service Portal. Această componentă permite separarea rolurilor şi responsabilităţilor între:


• Administratorul de data center – care va gestiona infrastructura fizică şi nivelul de virtualizare


• Administratorul de aplicaţie – care va administra maşinile virtuale şi aplicaţiile.


În acest mod este realizată o altă caracteristică importantă pentru o infrastructură de tip Cloud şi anume Self-Service - adică posibilitatea administratorilor de aplicaţie de a îşi gestiona singuri resursele.



Soluţie Private Cloud


Automatizare şi management

Pentru a creşte nivelul de automatizare şi management al unei infrastructuri de tip Private Cloud, pot fi implementate soluţii adiţionale din familia System Center:


• System Center Configuration Manager 2007 R3 – pentru inventar hardware şi software, instalarea automată a aplicaţiilor şi sistemelor de operare şi management-ul patch-urilor.


• System Center Operations Manager 2007 R2 – pentru monitorizarea serviciilor şi aplicaţiilor.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite