Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Migrarea SeniorERP Online pe Windows Azure a redus costurile de administrare cu 75%

28 Aprilie 2011




Daniel Toma,
Director General Senior Software


În 2008, Senior Software iniţia un pionierat în industria locală de IT prin lansarea unei soluţii ERP în regim de software ca serviciu. În doar trei ani, SeniorERP Online a depăşit etapa de pionierat devenind o direcţie importantă de business în cadrul companiei. Mai mult, în luna martie, Senior Software s-a aliat cu Microsoft în piaţa de cloud computing, migrând SeniorERP Online pe Windows Azure. Daniel Toma, Director General Senior Software, ne-a relatat principalele etape ale acestui proces.


Cât de importantă este linia de business ERP în regim SaaS pentru Senior Software?

SeniorERP Online devine o direcţie tot mai importantă pentru compania noastră, pe măsură ce piaţa înţelege beneficiile acestui model de business. Avantajul pentru clienţii noştri este unul enorm, pentru că nu mai au costuri iniţiale cu partea de licenţiere şi nici nu mai au costuri cu infrastructura, servere şi mentenanţa acestora. Soluţia este livrată ca serviciu, iar clienţii au acces la un sistem perfect integrat, de ultimă generaţie cu o investiţie iniţială minimă, doar costurile de implementare.


Ce a determinat migrarea soluţiei SeniorERP Online pe platforma Microsoft Windows Azure?

Migrarea SeniorERP pe platforma Windows Azure este un pas natural pentru Senior Software. Trecerea la cea mai sigură platformă la ora actuală pentru servicii oferite prin Internet sustine promisiunea noastră faţă de client: transformarea celei mai noi platforme tehnologice în avantaje competitive. Faptul că suntem primii din România care au făcut acest pas reprezintă o garanţie în plus privind flexibilitatea şi ritmul de creştere al sistemului. Dorinţa noastră este să fim mereu cu 24 de ore în avans faţă de aşteptările clienţilor, nu doar să răspundem rapid la acestea. Motivaţia internă a migrării pe Windows Azure una foarte simplă: reducere de costuri şi creşterea scalabilităţii şi disponibilităţii. În esenţă, am transferat o parte din administrarea sistemelor Software as a Service din Data Center-ul nostru către platforma Microsoft, ceea ce a simplificat foarte mult modul de administrare a bazelor de date şi a platformelor noastre implementate la clienţi. Windows Azure operează pe infrastructura Microsoft Global Foundation Services, certificată ISO27001, principalul standard internaţional pentru managementul securităţii datelor. În centrele de date Microsoft, informaţia este replicată în cel puţin trei copii în trei locaţii diferite fizic, fapt care elimină riscul pierderii datelor şi asigură o disponibilitate maximă a sistemului şi a datelor.


Cum s-a derulat procesul de migrare?

Întreg procesul a durat mai puţin de o lună, cu o implicare majoră a echipei noastre de dezvoltare şi cu un suport foarte puternic din partea Microsoft. Am mobilizat echipele de dezvoltare, analiză, testare şi implementare pentru a accelera procesul şi a putea avea rezultate verificate în piaţă. Totul a decurs normal, iar acum avem deja primul client migrat funcţional. Este vorba de Sea Bell Trading, unul dintre cei mai mari distribuitori de peşte şi fructe de mare, pentru care întreg procesul a trecut fără afectarea calităţii sau întreruperea serviciilor.


Care sunt, în final, beneficiile pe care le oferă migrarea pe Windows Azure?


Prin migrarea pe noua platformă Windows Azure, beneficiile noastre sunt multiple, în sensul că acum putem să livrăm mult mai repede serviciile noastre către piaţă şi avem o disponibilitate şi o scalabilitate mult mai mare a soluţiilor noastre. De exemplu, dacă mâine vine un client şi cere o putere de procesare de 10 ori mai mare, clientul respectiv nu trebuie să-şi mai cumpere procesoarele, memorie nouă, hard disk-uri mai rapide şi să caute produse compatibile cu vechile versiuni de servere sau pur şi simplu să schimbe maşina cu totul. Acum doar notifică furnizorul, iar inginerii noştri configurează în platformă noua putere de procesare, în câteva minute. Setarea unui client nou se realizeaza în câteva minute, iar efortul nostru de administrare şi mentenabilitate a sistemului este nesemnificativ în raport cu infrastructura SaaS hostată. Înainte, pe platforma Software as a Service erau implicate 4 persoane în zona de administrare. În momentul de faţă este necesară o singură persoană pentru administrare sistemului, transferând task-urile de administrare de la noi către platforma Windows Azure. Practic, prin migrarea pe Windows Azure, Senior Software şi-a redus costurile de administrare cu 75%, iar resursele folosite înainte în zona de administrare le-am putut realoca spre alte proiecte.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite