Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Admiterea la liceu prin mijloace electronice

10 Iunie 2005



La finalul lunii iunie se organizeaza, prin traditie, admiterea in licee, scoli de arte si meserii. Pentru informarea din timp a candidatilor la admitere in liceu, portalul http://portal.edu.ro a pus la dispozitia candidatilor inainte cu trei saptamani aplicatia de tip tutorial «Orientare Admitere». Sistemul tutorial ajuta elevii si parintii sa se informeze, dar si sa se antreneze pentru a nu gresi completarea optiunilor de admitere in liceu. Utilizatorii portalului educational SEI acceseaza adresa de Internet http://admitere.edu.ro si se inregistreaza cu aceleasi nume de utilizator si parola ca si pe portal. Dupa ce aleg judetul unde candideaza, isi completeaza datele personale conform fisei de inscriere.

Dupa algoritmul de repartizare in licee si scoli de arte si meserii 2005, repartizarea se face ordonand candidatii din fiecare judet descrescator, dupa medii. Plasarea fiecarui candidat se face de la cel cu media cea mai mare pana la cel cu media cea mai mica pentru fiecare din optiunile exprimate, luandu-se una cate una optiunile.

Ordonarea candidatilor se face descrescator dupa mai multe criterii: media de admitere, media generala obtinuta la testele nationale, media generala de absolvire a claselor V-VIII, media obtinuta la testele nationale la proba de limba si literatura romana, media obtinuta la testele nationale la proba de matematica si media obtinuta la testele nationale la proba de limba materna, respectiv nota de la proba de verificare a cunostintelor de limba materna, in cazul candidatilor care solicita inscrierea la unitati de invatamant cu predare in limba minoritatilor nationale.

„Portalul Admiterea 2005 prezinta anul acesta o facilitate suplimentara pentru elevi, oferindu-le posibilitatea selectiei progresive a liceului / scolii de arte si meserii dorite, in functie de diferite criterii si preferinte individuale. Navigarea in cadrul bazei de date, care include unitatile de invatamant se poate realiza in mod autonom, acest demers permitandu-le elevilor sa ia decizii realiste si informate inainte de participarea la testele nationale“, ne-a declarat Petre Botnariuc, cercetator stiintific la Institutul de Stiinte ale Educatiei, departamentul de Consiliere si Invatare Permanenta.

Daca si-au exprimat suficiente optiuni, numarul total de locuri la licee si scoli de arte si meserii este suficient pentru ca toti candidatii sa fie repartizati. In functie de ceea ce pot observa prin tutorialul de pe site, elevii pot sa se mobilizeze pentru a fi admisi la un liceu de top.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite