Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Ecosisteme de parteneriat: Cisco

28 Aprilie 2011




„Programul de parteneriat este susţinut de investiţii foarte solide din partea Cisco. Un exemplu este chiar programul Cisco Networking Academy, care furnizează practic baza de resursă umană care ajunge mai departe să construiască competenţele partenerilor. Cisco pune la dispoziţia partenerilor o serie întreagă de cursuri care sunt rulate local sau pe web, într-un sistem de e-learning, care mai departe reprezintă baza unor examene de specializare sau de certificare. Dacă e vorba de cursuri contra cost, cu instructor, de multe ori Cisco co-investeşte cu partenerii săi. După ce un partener este certificat la un anumit nivel, cel mai important lucru este ca partenerul să reuşească să folosească acea certificare pentru diferenţierea lui în piaţă şi să creeze acea valoare pentru client pentru care s-a pregătit. Resursele pe care le alocăm în zona aceasta sunt în primul rând de activităţi comune de vânzare, care pleacă de la dezvoltarea unor proiecte până la campanii de co-marketing. Atunci când partenerii noştri au nevoie de o competenţă mai mare decât au ei disponibil intern, putem să-i ajutăm cu această competenţă din cadrul Cisco, în forma unor servicii avansate sau a unor abordări comune”, mai spune Josanu.


Parteneri certificaţi Gold, Silver şi Premier

S&T România este Cisco Gold Certified Partner. În prezent, în cadrul S&T România sunt 7 persoane care deţin certificări CISCO. „Ca partener Cisco, S&T România dispune de personal instruit şi certificat în mai multe domenii cum ar fi routing şi switching, soluţii de voce, comunicaţii şi securitate, ceea ce ne permite să oferim clienţilor noştri soluţii complete, pornind de la consultanţă, design şi arhitectură, la implementare şi suportul aferent. Dezvoltarea noastră pe diverse specializări tehnologice ne-a facilitat accesul la informaţii tehnice de ultimă oră, cursuri on line şi cu instructor, instrumente de configurare, dreptul de a vinde şi a întreţine produsele şi soluţiile Cisco”, spune Valentin Prodan, Infrastructure Solutions Presales Manager S&T România.



Valentin Prodan, Infrastructure Solutions Presales Manager S&T România


Pentru a-şi menţine calitatea de partener Cisco, S&T investeşte atât în instruirea continuă a personalului, cât şi în echipamente de demo sau training, participări la conferinţe alături de CISCO, workshop-uri şi evenimente dedicate clienţilor proprii. „Statutul de partener Cisco precum şi specializarea deţinută reprezintă doi factori importanţi atunci când sunt analizate şi comparate ofertele de pe piaţă, pentru că indică atât capacitatea de a furniza anumite produse, dar şi modul în care acestea pot fi integrate, instalate şi întreţinute în perioada de suport”, subliniază Valentin Prodan, adăugând că principalii diferenţiatori ai companiei faţă de companiile concurente, la rândul lor partenere Cisco, sunt „expertiza tehnică pentru livrarea de soluţii complexe şi valoarea adăugată prin portofoliul complet de servicii pe care îl putem oferi”.


Unul dintre proiectele recent implementate de S&T România a fost „InfoScreen Project”, bazat pe soluţia de livrare de conţinut media digital şi video – Cisco Digital Media Suite.


CRESCENDO este unul dintre cei trei parteneri Cisco Silver Partner din România. „Statutul de Cisco Silver Partner ne ajută din trei puncte de vedere: în relaţia cu clienţii noştri – este o garanţie suplimentară asupra calităţii serviciilor livrate de către echipa noastră; în relaţia cu Cisco – menţinerea certificării Cisco reprezintă angajamentul întregii echipe CRESCENDO, inclusiv Top Management, în direcţia promovării soluţiilor Cisco; pentru echipa noastră – parteneriatul cu Cisco ne oferă acces în permanenţă la know-how specializat. În plus, ne motivează să ne depăşim în permanenţă limitele, astfel încât să oferim servicii de cea mai bună calitate, la preţul corect”, spune Costel Cristea, Communications Solutions Business Unit Manager, CRESCENDO.



Costel Cristea,
Communications Solutions Business Unit Manager CRESCENDO


Parteneriatul dintre CRESCENDO şi Cisco datează din 2001, timp în care compania şi-a sporit, an de an, numărul de competenţe şi portofoliul de clienţi.


„În acest moment suntem capabili şi oferim toate serviciile (calitativ şi cantitativ) pe care un Partner Gold le oferă clienţilor săi. Până acum, dată fiind perioada dificilă pe care o traversăm, am preferat să stăm cât mai aproape de clienţii noştri, amânând pentru viitorul apropiat abordarea pentru a deveni şi formal Partner Gold. Principalul nostru diferenţiator în piaţă este poziţia noastră de Integrator – Casă de soluţii IT&C. Clienţii noştri găsesc în noi un punct unic de contact pentru implementarea de noi soluţii şi integrarea lor în infrastructura deja deţinută”, adaugă Costel Cristea.


Cel mai recent proiect al Crescendo, în curs de finalizare pentru o companie ce activează în mediul enterprise, este implementarea unei soluţii integrate de virtualizare prin Unified Computing. „Această iniţiativă, prima din România şi din regiune, a solicitat competenţele şi experienţa companiei noastre în implementarea şi integrarea tehnologiilor de procesare, stocare, networking şi virtualizare a datelor”, menţionează Costel Cristea.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite