Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Ecosisteme de parteneriat: Cisco

28 Aprilie 2011




ETA2U este Premier Certified Partner, fiind angajată în prezent în trei programe comune cu Cisco – VIP (Value Incentive Program), PDF (Partner Development Funds) şi Avantgarde Plus. „De mai bine de 6 ani ETA2U operează după un plan de dezvoltare programatică, în care am luat în considerare trendurile estimate ale pieţei urmărind poziţionarea noastră pe piaţă ca furnizor cu competenţă tehnologică dovedită. Cisco a fost unul dintre partenerii noştri care nu numai că a crezut în capacitatea de execuţie a ETA2U, dar a şi susţinut această dezvoltare prin programe concrete”, precizează Stelian Campianu, Director Executiv, ETA2U. Investiţiile companiei pentru a obţine certificarea Cisco dorită s-au canalizat pe trei direcţii: dezvoltarea de personal şi competenţe prin cursurile pentru personal calificat, pentru toate tipurile de certificări şi specializări Cisco; investiţia în propria infrastructură ETA2U, în echipamente de laborator, folosite atât pentru a face demonstraţii clienţilor cu tehnologiile respective, cât şi pentru testele aferente ale soluţiilor propuse la client premergător implementării.



Stelian Campianu,
Director Executiv ETA2U


În momentul de faţă, compania are 6 ingineri certificaţi şi intenţionează să devină Silver Certified Partner. „Acest proces cere timp şi o foarte mare investiţie în personal (trebuie să ţinem cont că momentan nu există nici un partener Cisco Silver sau Gold în afara capitalei). Pentru a deveni Silver Certified Partner avem nevoie de cel puţin doi ingineri certificaţi la cel mai înalt nivel şi anume CCIE – Cisco Certified Internetwork Expert. În mod cert acesta este drumul pe care dorim să mergem, dar este şi o chestiune de timp şi «dozare a efortului» de care trebuie să ţinem cont”, adaugă Stelian Campianu.


Cele mai recente proiecte ale companiei au vizat infrastructura de reţea pentru data center-ul supercalculatorului IBM - BlueGene, de la Universitatea de Vest Timişoara, bazată pe CISCO Nexus seria 7000 şi migrarea completă la noul sediu a uneia din cele mai mari companii de producţie în automotive şi dezvoltarea semnificativă a liniilor lor de producţie (infrastructura a fost reproiectată şi reconstruită complet). „Prezenţa noastră teritorială este preponderentă în Banat şi Transilvania. Principalii diferenţiatori ai ETA2U sunt capacitatea noastră de integrator de sistem, o foarte bună acoperire a teritoriului menţionat, experienţa acumulată în cei 19 ani de existenţă şi recomandările pe care clienţii şi partenerii noştri ni le acordă”, menţionează Stelian Campianu.


Ce beneficii aduc în piaţă programele de parteneriat?

Valentin Prodan crede că, în primul rând, e vorba de capacitatea de a putea răspunde cerinţelor şi nevoilor clienţilor, indiferent de gradul de complexitate al proiectului care trebuie livrat.


Stelian Campianu susţine că toată lumea are de câştigat: „clienţii, care pe lângă facilitarea accesului la tehnologie, beneficiază de experienţa unui furnizor certificat de către producător şi au certitudinea unei implementări fără riscuri; producătorul, a cărui investiţie în partener se valorifică într-o cifră crescătoare a vânzărilor precum şi în clienţi finali mulţumiţi; partenerul local, care are motivaţia şi încrederea de a merge mai departe”.


Reprezentantul Crescendo crede că astfel de sisteme de parteneriat sunt benefice pentru că oferă acces la know-how specializat, validat şi testat pe mai multe pieţe şi în industrii diverse: „procesul de evanghelizare purtat de către liderii din industria mondială a determinat dezvoltarea întregii pieţe IT&C, ceea ce ne facilitează dialogul cu clienţii. Fiecare partener se bucură de susţinere în cadrul proiectelor desfăşurate (încă din faza de analiză). Există şi situaţii, mai puţin benefice, în care astfel de parteneriate pot avea efecte negative: atunci când producătorul decide să abordeze direct clientul, neglijând/evitând partenerii sau când producătorul numeşte prea mulţi parteneri pentru o piaţă care din punct de vedere cantitativ şi calitativ nu este încă pregătită”.


Partenerii certificaţi Cisco

Programul de Resale
- Gold 9
- Silver 3
- Premier 13
- Select 57


Programul de Managed Services
- Managed Services Master 7
- Managed Services Advanced 1
Certificări specialişti Cisco


Certificări active la partenerii Cisco ~ 700
Pe nivele Associate/Proffesional/Expert ~ 50% Associate/50% Professional & Expert
La partenerii certificaţi/necertificaţi ~ 70%/30%



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite