Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Valoarea companiilor IT romāneşti, confirmată la IT Excellence Awards

28 Aprilie 2011




„Le analizăm cu toată seriozitatea pentru a beneficia la maximum de aceste oportunităţi. O astfel de nominalizare atrage atenţia mediului de afaceri intern şi extern asupra faptului că şi în România există soluţii IT de mare valoare, implementări de succes şi, mai ales, creşte credibilitatea noastră faţă de potenţialii clienţi. IT-ul românesc este deja apreciat pe plan european şi mondial şi ne bucurăm că putem fi şi noi printre firmele de IT care contribuie la creşterea prestigiului în acest domeniu”, spune Alin Niţă. SoftExpert mobility a stabilit deja un parteneriat cu firma INFOTEHNA Group din Slovenia (cu birouri în SUA, Germania, Croaţia, Turcia şi India), care dezvoltă pentru piaţa farmaceutică soluţii de content management.


De departe, SIVECO România este liderul detaşat al participărilor, nominalizărilor şi premiilor câştigate la IT Excellence Awards. În 2010 compania a fost declarată câştigătoare la categoria Vertical Market Customer pentru implementarea soluţiei de informatizare la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. „Premiul a fost o surpriză extrem de plăcută, în condiţiile unei concurenţe deosebit de puternice. Practic, proiectul nostru a intrat în concurs cu alte 88 de companii din 16 ţări, care au prezentat proiecte de mare impact, amploare şi complexitate, foarte multe dintre ele fiind chiar din Marea Britanie. Se poate spune că i-am bătut pe englezi la ei acasă! Se ştie că piaţa IT din Marea Britanie este una dintre cele mai concurenţiale şi mature din lume, iar proiectele desfăşurate aici sunt uriaşe. Dar proiectul nostru a fost cel mai bun!”, spune Anca Crahmaliuc.


Tot anul trecut, în aceeaşi competiţie, SIVECO a primit titlul de „Finalist” de două ori - pentru implementarea soluţiei de Document Management la STX RO Offshore Tulcea şi pentru soluţia Business Analyzer implementată la Banca Naţională a României. În 2008, a fost declarată câştigătoare pentru calitatea implementării şi pentru impactul proiectului SEI (Sistemul Educaţional Informatizat). Tot în 2008 a fost nominalizată ca finalist la categoria Solution Providers, pentru implementarea cu succes a soluţiei SIVECO Applications la Congaz SA Constanţa.


„Suntem de fiecare dată extrem de emoţionaţi şi onoraţi atunci când eforturile noastre sunt recunoscute internaţional. În fiecare an sunt premiate proiectele care au un impact major asupra companiilor private sau publice şi care pot fi replicate. Această mare bucurie pe care noi am
trăit-o în ultimii trei ani ascunde mii de ore de muncă şi un efort de echipă excepţional”, menţionează Anca Crahmaliuc.


Impresia artistică şi meritul tehnic – cât de impresionaţi sunt clienţii români?

Paul Hrimiuc spune că a observat un trend ascendent în rândul interesului manifestat de clienţi faţă de aplicaţiile misoft, dar şi o evoluţie în ceea ce priveşte partea de brand awareness în rândul publicului ţintă. „Titlul de Finalist oferă un plus de încredere clienţilor noştri în calitatea serviciilor oferite de către misoft. În primul rând, contează, aşa cum este şi normal, capacitatea aplicaţiei de a satisface cerinţele business-ului, iar importanţa unei nominalizări/premiu intervine doar în momentul în care se cer referinţe şi/sau certificări”, adaugă Hrimiuc.


Alin Niţă spune că participarea la astfel de competiţii trece oarecum neobservată de mass media de specialitate: „Nu se face publicitatea necesară participării la astfel de manifestări şi nici asupra rezultatelor. În astfel de condiţii, potenţialii clienţi nu au cum să perceapă aprecierea unor foruri internaţionale despre firma ta. Iniţiativa de faţă, de a discuta despre aceste competiţii, este un demers necesar şi salutar”.


Cristian Nicolae e categoric: da, clienţii din România sunt sensibili la astfel de premii şi au mai multă încredere în produsele şi soluţiile companiei: „Cu reprezentanţa Alfa Wassermann (Italia) din România pregătim prezentarea unui plan de implementare şi în alte ţări. În plus, am semnat un nou contract cu reprezentanţa din România Croma Pharma (Austria).“


Nivelul înscrierilor în acest gen de competiţii a crescut an de an, astfel că nominalizările sunt aşteptate cu mare interes în toate ţările care au reprezentanţi. Dacă în acest an atât de multe companii IT româneşti au fost declarate finaliste în cadrul acestor prestigioase premii europene, putem oare să sperăm ca în 2012 să câştigăm tot atâtea premii?


Nominalizări IT Excellence Awards 2011

• SIVECO România a fost declarată de două ori finalistă, fiind nominalizată la categoriile Independent Software Provider - Enterprise Application, pentru soluţia SIVECO Applications 2011 implementată la GRIRO, şi Solution Provider – Vertical Market, pentru soluţia eCustoms implementată la Autoritatea Naţională a Vămilor.


• Novensys a fost nominalizată la categoria Communications & Mobility, cu soluţia eRovinieta, proiect dezvoltat pentru Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite