Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Impozitele si amenzile se pot plati la infochioscuri, in sectorul 6

06 Mai 2011



Serviciul Public pentru Finante Publice Locale Sector 6 împreună cu Piraeus Bank România si Printec Group România au lansat a doua fază a proiectului „Plata taxelor cu cardul la Infochioşc” şi anume acceptarea la plată a amenzilor ce pot fi plătite la jumătate în primele 48 de ore de la constatarea contravenţiei.
Implementat în anul 2009, pentru prima dată în Romania, Sistemul de Infochioşcuri Inteligente a pus la dispoziţia cetăţenilor sectorului 6 o alternativă pentru plata taxelor şi impozitelor locale.


Plăţile se pot face de către orice locuitor al sectorului 6, posesor de card bancar, fără comision.
Procedura de plată presupune autentificarea utilizatorului prin scanarea electronică a cărţii de identitate, afişarea sumelor de plata pe categorii de taxe, impozite sau amenzi, prin interconectarea cu aplicatia de calcul a taxelor si impozitelor folosita de S.P.F.P.L. Sector 6.
Pe parcursul funcţionării acestui sistem (2009-prezent), au fost înregistrate peste 6.500 de plăţi în valoare de peste 125.000 de euro la un număr total de peste 15.500 de utilizatori (vizitatori), cifre ce reprezintă aproximativ 20% din totalul sumelor colectate din plăţile cu cardul.


„Prin înfiinţarea Biroului Unic, prin introducerea sistemului informatic integrat de urmărire a documentelor şi mai ales prin sistemul de plăţi online şi prin sistem infochioşc am reuşit să fim un pionier în acest domeniu”, a declarat Cristian Constantin Poteraş, Primarul Sectorului 6, Primăria Bucureşti.


În prezent, în sectorul 6 există 12 infochioşcuri, amplasate în marile centre comerciale: Mall Plaza, AFI Palace Cotroceni, Cora Lujerului, Carrefour Militari şi Orhideea, Auchan, Selgros, Complex Comercial Crângaşi, dar şi în cadrul Biroului Unic al Primăriei sectorului 6.
Valoarea proiectului a fost de 150.000 de euro, pentru ambele etape (2009 şi 2011).
20% din totalul taxelor şi impozitelor colectate de sectorul 6 prin platile cu cardul s-a făcut prin intermediul infochioşcurilor, restul de 80% se fac online sau prin POS-urile de la ghişee.


„Aceste prime terminale POS neasistate au fost implementate în Romănia în premieră de Piraeus Bank şi suntem încântaţi că proiectul s-a bucurat de succes. Dotate cu o aplicaţie informatică prietenoasă şi usor de folosit, ele sunt de fapt niste funcţionari virtuali care stau la dispoziţia locuitorilor sectorului 6 în fiecare zi, până la orele târzii la care mallurile şi hypermarketurile din sector sunt deschise”, a declarat Mioara Georgescu, Director Dezvoltare Carduri, Piraeus Bank România.


Programul are la bază o tehnologie larg răspândită în ţările din vestul Uniunii Europene, şi anume tehnologia pentru Plăţi Neasistate (Unattended Payments) cu card bancar, adică un terminal specializat, prin care utilizatorul interacţionează direct cu informaţia necesară în regim self-service.
„Doresc să menţionez aici, în semn de apreciere, deschiderea faţă de proiect şi sprijinul pe care le-am întâlnit la autorităţile publice din sectorul 6 al Capitalei şi la banca-partener. Principala problemă a fost adaptarea soluţiei tehnice la cerinţele legislative din România referitor la plata taxelor şi impozitelor locale, pe care suntem mândri să spunem ca am depăşit-o cu success”, a declarat Toni Cristescu, Country Manager, Printec Group Romania.


„Suntem convinşi că extinderea, de către Piraeus Bank, a reţelei de infochioşcuri ce acceptă plăţi cu cardul va aduce un plus de confort şi siguranţă cetăţenilor care vor face astfel de plăţi către Primăria Sectorului 6, fără să mai stea la cozi, fără să mai depindă de programul administraţiei locale, fără să-şi mai piardă din timpul liber, pentru că vor exista mai multe locaţii disponibile. Felicit Primăria Sectorului 6, Piraeus Bank România şi Printec Group România pentru această iniţiativă comună, care uşurează viaţa locuitorilor sectorului şi fac mai prietenoasă interacţiunea acestora cu administraţia locală”, a declarat Cătălin Creţu, director general România, Visa Europe.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite