Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Sisteme ERP Observatii si Recomandari

11 Iunie 2005





Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Alex
si despre solutiile <a href="http://kratos-hosting.net/program-erp">erp</a> opensource nicio vorba?
08 Mai 2012, 02:49:36
Alex
Dar despre solutiile
08 Mai 2012, 03:20:51
Gabriel Vasile
Articolul este destul de vechi (2005) la vremea respectiva nu se vorbea de Open Source based ERP in Romania. A aparut ulterior, Socrate Open insa nu se poate spune a a avut un impact asupra pietei. Din punct de vedere comercial, solutiile de business (ERP, CRM ...) bazate pe open source sunt departe de a fi un succes.
08 Mai 2012, 08:18:01
Mihai
Socrate este de fapt Compiere, un stramos in lumea ERP Open Source ce nu a confirmat printr-o larga adoptie la nivel mondial. Din Compiere s-au desprins mai multe solutii care au evoluat independent, liderul mondial fiind in acest moment Openbravo, iar partenerul in Romania se numeste Kerp. Ca succes Open Source comercial, Pantaho BI (Business Intelligence) si-a facut intrarea in Gartner's Magic Quadrant, un raport ce analizeaza solutiile utilizate de cele mai mari companii, fiind solutia utilizata si de Telefonica, al doilea furnizor de telecomunicatii pe glob. Lumea se schimba... manageri romani, profitati!
09 Mai 2012, 09:23:59
Gabriel Vasile
@Mihai, desi urmaresc piata locala de ERP de ceva vreme, este prima data cand aud de Kerp. Am aruncat o privire pe site, insa nu m-am lamurit despre situatia locala. Am vazut niste testimoniale semnate cu nume precum Lopez, Villanueva, Arrasate, Zabala etc. Sa inteleg ca nu exista niciun client referentiabil in Romania?
09 Mai 2012, 10:51:06
Mihai
@Gabriel Vasile, situatia locala e ca peste tot in Romania: avem talente IT laudate in toata lumea, dar cand ne cauti vindem programe de facturare, gestiune, contabilitate... Kerp lucreaza momentan la localizarea completa pentru ro a Openbravo, exista multinationale care vor sa-l implementeze si in filialele de la noi. S-au parcurs si cateva procese de selectie, insa nu e nimic public inca.
15 Mai 2012, 02:55:01