Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

ADVERTORIAL: Gestioneaza-ti mijloacele fixe cu Optimal Fais

09 Iunie 2005



Aplicatia Optimal FAIS (Fixed Assets Management System), dezvoltata de compania Optima Group, are ca scop gestionarea mijloacelor fixe si a obiectelor de inventar din patrimoniu, precum si calculul amortizarii lunare. Pentru procesul de inventariere, aplicatia foloseste tehnologia codurilor de bare.


Solutia presupune folosirea unei aplicatii centrale de administrare a inventarului, instalata in retea, si folosirea unui numar de terminale mobile care sa realizeze inventarierea in locatii si sa raporteze datele in aplicatia centrala.


Sistemul de inventariere de mijloace fixe al Optima Group este compus din 2 parti:
-partea de server
-partea de client


Clientul poate rula pe Pocket PC sau pe Palm OS.


Aplicatia de inventariere foloseste, ca sistem de baze de date, serverul Microsoft SQL Server 2000. Utilizatorul poate achizitiona de la Optima Group acest pachet oferit de Microsoft sau poate folosi anumite componente ale acestuia gratuit (MSDE – Microsoft Desktop Engine).


Functiile aplicatiei Optimal FAIS:


Aplicatia server executa urmatoarele functii:
-Gestionarea completa pe grupe si subgrupe de clasificare a mijloacelor fixe si a obiectelor de inventar. Sunt incluse aici adaugarile, modificarile si eliminarile de obiecte, precum si miscarile de inventar, transferuri intre locatii.
-Gestionarea locatiilor (sucursalelor)
si a patrimoniului acestora (realizarea inventarului fizic al locatiilor aflate in diverse puncte ale tarii).
-Gestionarea tuturor obiectelor din patrimoniu si a incintelor din locatii prin coduri de bare identificabile cu ajutorul terminalelor mobile.
-Calculatiile necesare pentru amortizarea lunara conform algoritmilor introdusi pe tipuri de amortizare.
-Posibilitatea de a face ajustarile necesare in calculul amortizarii, reevaluari, contracte de leasing sau alte situatii identificabile ulterior.
-Posibilitatea de a vizualiza situatia patrimoniului si a amortizarii in luni anterioare.
-Posibilitatea de a reveni pentru recalcul sau modificari in luna anterioara.
-Pastrarea unui istoric al miscarilor obiectelor din patrimoniu (miscari intre diferitele incaperi ale unei locatii, precum si intre locatii).
-Realizarea rapoartelor necesare (inventar, amortizare, miscari).
-Raportarea datelor de inventar culese prin terminalul mobil in aplicatia centrala. Crearea automata a corelatiilor necesare pentru a sincroniza stocul scriptic cu cel faptic (inclusiv crearea automata a miscarilor si a istoricului miscarilor).
-Crearea notei de amortizare. Exportul catre aplicatia de contabilitate a valorii amortizarii lunare pe locatii si grupe de clasificare.
-Functii speciale pentru crearea si tiparirea codurilor de bare.
-Posibilitatea lansarii aplicatiei de la mai multe statii de lucru, simultan sau alternativ.
-Posibilitatea lansarii aplicatiei si a conectarii la baza de date server prin diferiti utilizatori cu drepturi explicite de utilizare.
-Alte functii necesare gestionarii bazei de date, intretinere, administrare, gestiune utilizatori.
Functii specifice aplicatiei terminal:
-Culegere de la baza de date server a informatiilor despre inventarul unei locatii in vederea verificarilor.
-Functie pentru identificarea (verificarea) existentei obiectului prin citirea codului de bare.
-Functie pentru transmiterea (sincronizarea) inventarului verificat cu baza de date server (aflat la Head Office).
-Functii minime pentru afisarea datelor (a inventarului) la terminalul mobil (pe grupe de clasificare, pe incinte, pe articole identificate/neidentificate, etc.)
„Printre beneficiile utilizarii solutiei Optimal FAIS de inventariere mijloace fixe si calcul al amortizarii, as enumera: reducerea costurilor alocate inventarierii cu 50-60%, reducerea timpilor alocati inventarierii, localizarea oricarui mijloc fix, luarea deciziilor asupra casarii in functie de starea constatata pe teren si urmarirea miscarilor mijloacelor fixe”, a declarat Eugen Gabriel Chiva, Managing Partner, Optima Group.


Daca doriti informatii suplimentare despre solutia Optima Group de inventariere mijloace fixe si calcul al amortizarii Optimal FAIS sau doriti sa va facem o prezentare si un demo al acestei solutii, va rugam sa vizitati www.optima.ro sau sa ne contactati la telefon (021)-322.60.33 sau (021)-322.60.61, sau e-mail office@optima.ro.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite