Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

Romanii au platit taxe in 4 luni cat intr-un an

03 Iunie 2011



În prezent, 129 de primării din ţară acceptă plata prin card a taxelor şi impozitelor prin intermediul terminalelor POS instalate la ghişeu. Dintre acestea, un număr de 25 de primării au implementat plata online prin card a taxelor şi impozitelor, de 2,5 ori mai multe fată de anul trecut.


Creşterea numărului de primării care acceptă plata taxelor şi impozitelor cu cardul s-a tradus prin dublarea tranzacţiilor de la începutul anului comparativ cu perioada similară din 2010, atât din punctul de vedere al numărului - peste 140.000 de tranzacţii, cât si ca valoare - aproximativ 46 milioane de lei. Pe întreg parcursul anului 2010, au fost făcute 128.000 de plăţi în valoare de 38,5 milioane de lei.
În primele patru luni din 2011, tranzacţiile online pentru plata taxelor şi impozitelor au reprezentat 16% din totalul tranzacţiilor


„Un salt spectaculos l-au avut platile cu cardul prin internet, peste 22.000 de tranzactii, o dovadă că românii apreciază opţiunea de a-şi plăti taxele şi impozitele online, fără să se mai deplaseze la administraţiile financiare. Din luna martie, cetăţenii din Târgu Mureş şi sectoarele 2 şi 6 din Bucureşti pot face plăţi online către administraţia locală şi prin www.ghiseul.ro, şi sperăm că din ce în ce mai multe primării se vor înrola în acest sistem pentru a oferi această facilitate cetăţenilor lor”, declară Cătălin Creţu, General Manager România, Visa Europe.


Valoarea medie a unei taxe locale achitate prin card a crescut uşor la 330 lei, potrivit informaţiilor raportate de către băncile din România pentru primele patru luni din 2011.
Dintre cele 129 de primării care au implementat plata prin card a taxelor, 39 sunt reşedinţe de judeţ si sase sunt primării de sector din Bucuresti, ceea ce înseamnă că 95% din totalul de 41 de capitale de judeţ de la nivelul României pun la dispoziţia cetăţenilor posibilitatea de a plăti prin card taxele şi impozitele locale.


„Ne bucurăm că printre administratiile locale care au implementat plata prin card a taxelor si impozitelor se numără orase mari, precum Cluj-Napoca sau Timisoara, dar si orase mai mici ca Sovata sau Carei, care au înteles numeroasele beneficii pe care acest serviciu le aduce atât pentru contribuabil, cât şi pentru administraţie”, precizează Cătălin Creţu.
Plata cu cardul prin internet este foarte utilă şi pentru cetăţenii care locuiesc în afara oraşului de reşedinţă pentru că nu mai trebuie să se deplaseze pentru a plăti taxele datorate la bugetul local. Cetaţenii din Arad, Baia Mare, Bistriţa, Bucureşti Sectorul 2, 4 şi 6, Buzău, Carei, Câmpia Turzii, Cluj-Napoca, Constanţa, Dej, Drobeta Turnu-Severin, Lugoj, Oradea, Piteşti, Pucioasa, Râşnov, Sighetul Marmaţiei, Slobozia, Sovata, Târgu Jiu, Târgu-Mureş, Timişoara şi Tulcea îşi pot achita taxele şi impozitele locale, de acasă, din faţa calculatorului, cu orice card.
Lista completă a oraselor unde se pot face plati prin card este disponibilă pe site-ul www.visa.ro.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite