Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

TotalSoft anunta semnarea unui contract de 4,2 milioane de dolari

08 Iunie 2011



TotalSoft a anuntat semnarea unui contract de consultanta în management de proiect cu SAUDI ARAMCO TOTAL Refining and Petrochemical Company (SATORP) din Arabia Saudită în valoare de 4,2 milioane de dolari.
Contractul a demarat la finele lunii mai şi are o durată estimată de minimum 2 ani. Pentru toată această perioadă, TotalSoft a alocat 10 planneri, ingineri specializati în managementul proiectelor de anvergură din domeniul petrol şi gaze, fiind pregătită să suplimenteze echipa în funcţie de necesităţile proiectului. Echipa TotalSoft va fi responsabilă, alături de alţi 10 planneri proveniţi din Franţa, Italia, Asia și Orientul Mijlociu, de activitatea de planificare, analiză și raportare a construcției „Jubail Refinery”, una dintre cele mai mari rafinării din lume.
„Am obținut acest contract datorită expertizei pe peste 16 ani pe care TotalSoft o are în domeniul managementului de proiect, dar si datorită competentelor specialiştilor noştri, planneri cu un background tehnic dobândit în rafinarii din Grecia, Libia, Kazakstan si România. Este o realizare importantă, întrucât am reuşit să extindem serviciile de consultanţă în management de proiect ale TotalSoft în afara Europei obţinând astfel o referintă importană pentru accesarea si câștigarea altor proiecte la nivel mondial”, declară Bogdănel Budeanu, Director Primavera, TotalSoft.


TotalSoft este singura companie românească care va lua parte la acest proiect şi unicul partener SATORP care oferă servicii de planificare în Primavera pentru constructia „Jubail Refinery”, investitie estimată la 9,6 miliarde de dolari si un volum impresionant de resurse umane (35.000 de muncitori), financiare (materialele, constructia şi echipamentul ajung la o valoare de aproximativ 5,5 miliarde de dolari) şi materiale (1 milion de metri cubi ciment, 4.250 echipamente, 30.000 de tone structură metalică, 100.000 de tone conducte – 7.000 km).
Proiectul este considerat cel mai mare din lume în momentul de faţă, de importanţă strategică atât pentru Saudi Aramco, cât şi pentru Regatul Arabiei Saudite. La finalizare, în anul 2013, rafinăria va fi una dintre cele mai mari din Orientul Mijlociu, cu o capacitate de producţie de 400.000 de barili/zi.
SATORP și TotalSoft nu sunt la prima colaborare. Anul trecut compania petrolieră a achiziţionat sistemul de management de proiect Primavera, pentru care producătorul român de software este reprezentant Oracle.
TotalSoft are o experiență de 10 ani în industria petrolieră, timp în care s-a implicat în proiecte de referinţă alături de companii precum Rompetrol (derularea tuturor celor 3 revizii generale şi modernizarea Rafinăriei Petromidia), OMV Petrom (proiectul de modernizare de sonde) si revizia Petrotel-Lukoil sau revizia Arpechim Piteşti.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite