Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Servicii >> Stiri si comunicate

Retea de Sprijin in Afaceri si Inovare pentru IMM-urile din Transilvania

15 Iunie 2011Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, prin intermediul Incubatorului Tehnologic si de Afaceri de la Sfantu Gheorghe, deruleaza proiectul BisNet Transilvania – “Retea de sprijin in Afaceri si Inovare pentru IMM-uri din Transilvania", proiect finantat prin Programul Cadru pentru Competitivitate si Inovare direct de Comisia Europeana. Proiectul se desfasoara in cadrul unui parteneriat format din 7 institutii si organizatii din Transilvania, conferind acestora calitatea de membru in Reteaua Europeana pentru Intreprinderi (Enterprise Europe Network).


Enterprise Europe Network este un instrument cheie in cadrul strategiei Uniunii Europene pentru a stimula cresterea intreprinderilor mici si mijlocii. Reteaua reuneste peste 570 de organizatii de sprijin pentru intreprinderi din 45 de tari a caror misiune este sa sprijine micile companii pentru a profita la maxim de oportunitatile de afaceri din Uniunea Europeana. Reteaua Enterprise Europe Network este gestionata de catre Agentia Executiva pentru Competivitate si Inovare (Executive Agency for Competitiveness and Innovation -EACI) si face parte din cadrul programului de Competivitate si Inovare. Enterprise Europe Network (EEN) este o Retea de sprijin in Afaceri si Inovare pentru IMM-uri, un magazin cu o singura oprire pentru informatii privind legislatia UE, oportunitati de finantare, asistenta in gasirea de parteneri de afaceri si tehnologii si de a ajuta dezvoltarea capacitatii de cercetare si inovare a IMM-urilor.


IMM-urile din regiunea Centru si Nord-vest a Romaniei pot apela la Consortiul BisNet Transilvania pentru a beneficia de serviciile gratuite oferite prin intermediul Retelei Enterprise Europe Network.


Obiectivele proiectului se concretizeaza in servicii, precum:
- asistenta gratuita in vederea extinderii afacerii pe piata Europeana, prin identificarea de parteneri, atat in afaceri, cat si pentru cooperare tehnologica si inovare pe piata Europeana;
- informare si consultanta gratuita privind accesarea surselor de finantare Europene, in special incurajarea participarii la programele de cercetare, facilitarea identificarii de parteneri pentru proiecte de cercetare;
- informare gratuita cu privire la legislatia Europeana si consultanta privind drepturile de proprietate intelectuala;
- facilitarea participarii la targuri si evenimente de promovare organizate de institutii similare din Europa.


In Romania functioneaza patru consortii multiregionale, ca parte a Enterprise Europe Network (EEN), fiecare consortiu avand o acoperire regionala specifica. Consortiul BisNet Transilvania cuprinde regiunile de dezvoltare din Nord-Vest si Centrul Romaniei, reunind organizatii partenere pentru sprijinul IMM-urilor din macroregiunea 1: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Vest din Cluj Napoca, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru - Alba Iulia, Universitatea Transilvania Braşov, Incubatorul Tehnologic si de Afaceri ECOMAT ICPE-CA Sfantu Gheorghe din cadrul Institului National de Cercetare - Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, Universitatea Tehnica Cluj, Clubul Intreprinzatorului Roman - Banca Transilvania, CENTI – Centrul de Transfer Tehnologic din cadrul Institutului National de Cercetare - Dezvoltare pentru Opto - electronica – Cluj Napoca.


Pentru a beneficia de aceste servicii oferite, intreprinderile mici si mijlocii din regiunile Centru si Nord-Vest sunt invitate sa contacteze cel mai apropiat partener al retelei folosind coordonatele de contact aflate pe pagina de internet www.icpe-ca.ro/bisnet, www.bisnet-transylvania.ro. Punctele de contact din afara macroregiunii 1 pot fi identificate pe pagina oficiala a Retelei Enterprise Europe Network www.enterprise-europe-network.ec.europa.eu.
Tags: IMM, ICPE-CA, inovare

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite