Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Transporturi >> Stiri si comunicate

Mio a lansat noua gama de GPS-uri

15 Iunie 2011



Mio Technology, care detine o cota de 35%-40% din piata GPS in Romania, lanseaza pe piata locala o noua gama de dispozitive GPS, bazate pe un software-ul Spirit optimizat, functii suplimentare pentru imbunatatirea experientei de navigare, dar si update gratuit al hartilor pentru intreg teritoriul Europei, pentru doi ani. Odata cu lansarea noii game de echipamente GPS, Mio va oferi utilizatorilor si posibilitatea de a utiliza harti inchiriate pentru o perioada de trei zile, sapte zile sau o luna.


“Am decis ca in 2011 sa lansam o gama completa cuprinzand 9 dispozitive diferite, bazate pe acelasi software Spirit, care sa targeteze toate cele trei categorii mari de cumparatori. Pentru cei care isi doresc un dispozitiv de buget vom avea disponibile doua modele cu harta Romaniei, pentru cei care isi doresc un raport avantajos calitate-pret o gama de mijloc generoasa cuprinzand 5 modele, iar pentru cei care cauta echipamentul GPS complet doua modele cu functionalitati complexe, capabilitati multimedia si conectivitate Bluetooth” declara Laura Samson, Country Director Romania, Ungaria, Slovacia si Cehia al Mio Technology.


Noua gama de echipamente GPS include modulul avansat SmartRoutes, cautare Google integrata si diverse functii multimedia. Noul design al software-ului Spirit include previzualizarea a 4 rute diferite pe ecran: cea mai rapida, cea mai scurta, cea mai simpla si cea mai economica, dintre care utilizatorul o poate alege pe cea potrivita momentului respectiv, fiind eliminata presetarea de la modelele anterioare.

Odata cu lansarea noii game, echipamentele GPS isi maresc gradul de interactivitate cu soferul prin intermediul functiilor SmartRoutes si LearnMe Pro. Daca SmartRoutes foloseste o baza de date cu informatii primite de la milioane de soferi pentru a optimiza ruta calculata, functia LearnMe Pro monitorizeaza si retine stilul de condus specific fiecarui utilizator pentru a estima cat mai corect timpul de ajungere la destinatie si pentru a oferi conducatorului auto rute personalizate. Noile modele dau repere pentru manevre (intoarceri sau viraje), precum biserici, restaurante sau benzinarii, estimeaza pozitia in tunel si permit vizualizarea intr-un mod similar 3D pentru intersectii ( multiple iesiri de pe autostrada).

Utilizatorii care se vor orienta catre modelele Mio S485, S487 si S670, S685 si S687 vor avea la dispozitie si informatii TMC, pentru tarile care au functional acest serviciu (sistem preconizat de Mio a fi finalizat la sfarsitul anului 2011 si in Romania), iar cei care vor opta pentru varfurile de gama S487 si S687 vor putea sa conecteze la dispozitiv orice echipament ce include conectivitate Bluetooth. Includerea in functiile echipamentului a serviciilor MioMore permite accesul utilizatorilor la cele mai recente buletine meteo si la cautarea locala Google pentru a furniza in permanenta exact informatiile necesare unei calatorii perfecte. Aceste servicii sunt disponibile prin conectarea Bluetooth a unui telefon cu acces la Internet. De asemenea, modelele sunt prevazute cu butoane pentru cele mai utilizate optiuni: harta rutiera si localizare adresa, permitand si cautarea dupa cuvinte-cheie pentru POI.

Intreaga gama de dispozitive Mio include functia de asistenta la parcare, care permite afisarea listei parcarilor disponibile pe o raza de 1 km de la destinatie si ghidarea pe banda corecta pentru a inlesni virarea, optiune extrem de folositoare in special in traficul aglomerat, fiind eliminate si elementele grafice inutile (paduri, lacuri, rauri).
Utlizatorii vor putea sa isi planifice mai eficient calatoriile, direct de pe calculator folosind aplicatia MioMore Desktop sau direct de pe echipamentul GPS care permite setarea de puncte intermediare multiple, care pot fi prioritizate pentru obtinerea unor trasee optimizate ce pot fi previzualizate folosind modul de simulare.


Echipamentele varf de gama Mio S487 si Mio S687 includ preinstalate ghiduri de calatorie pentru orasele mari din Europa (disponibile contra-cost si pentru alte orase), care cuprind liste cu atractiile turistice, locurile in care se poate servi masa, hoteluri sau alte Puncte de Interes (POI). Sutele de optiuni pot fi accesate rapid atunci cand utilizatorul se conecteaza la aplicatia MioMore Desktop 2 prin intermediul calculatorului personal.


Noua gama de dispozitive Mio porneste de la preturi de 300 RON pentru dispozitivele entry-level si ajunge la 950 RON pentru varful de gama S687. Dimensiunile variaza intre 3,5" si 5".



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite