Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cresterea volumului de date transforma stocarea in prioritate

10 Iunie 2005



Lucia Diaconescu, Network Supervisor Electrolux RomaniaCompania Electrolux este prezenta in Romania inca din 1995 si are in componenta o divizie de marketing si vanzare a produselor Electrolux din Romania, precum si o fabrica de aragazuri la Satu Mare, din care detine 99,52% din actiuni. Evolutia companiei de la intrarea pe piata romaneasca in 1995 a fost pozitiva, iar rezultatele obtinute de Electrolux Romania in fiecare an au confirmat asteptarile companiei, atat din punct de vedere al vanzarilor, cat si al cererii de produse.


In 2004, productivitatea fabricii Electrolux din Satu Mare a crescut cu 9% fata de 2003. Productia la fabrica Electrolux din Satu Mare vizeaza exclusiv productia de aragazuri, la aceasta fabrica fiind realizata o parte considerabila din productia de aragazuri Zanussi din Europa.


Doamna Lucia Diaconescu, Network Supervisor in cadrul Electrolux Romania are convingerea ca orice companie care se confrunta cu o crestere semnificativa a volumului de date va avea ca prioritate eficientizarea procesului de stocare. O solutie eficienta de stocare a datelor permite recuperarea integrala si imediata a datelor pierdute, asigurand continuitatea procesului de business, printre avantajele remarcate fiind si faptul ca este una dintre cele mai „friendly” solutii utilizate la Electrolux.


Reporter Market Watch: Care sunt necesitatile specifice de stocare existente in cadrul fabricii Electrolux?
Lucia Diaconescu :Operatiunea de stocare a datelor a reprezentat dintotdeauna o prioritate a departamentului IT din cadrul Electrolux Satu Mare, fabrica insumand peste 1600 de angajati, iar informatiile critice din sistemul informatic au un volum considerabil. Cu o piata de desfacere variata care cuprinde piata interna si cea externa (iar cand vorbim despre piata externa includem si tarile intrate in 2004 in portofoliul de desfacere al Electrolux – respectiv Finlanda, Israel, Norvegia, Rusia si Suedia), necesitatile actuale de stocare ale fabricii Electrolux sunt din ce in ce mai mari si mai complexe.


Care este modul de functionare al solutiei de stocare utilizate in prezent de Eletrolux?
Ca in orice companie, stocarea si restaurarea datelor constituie un proces elementar fara de care nu se poate asigura un proces de afaceri continuu si performant. Generic vorbind, prin operatiunea de stocare a datelor o companie se asigura nu numai ca datele sale sunt pastrate in siguranta, dar si ca acestea pot fi oricand accesate si recuperate in cazul unui accident sau dezastru.


Din punct de vedere arhitectural, solutia de stocare utilizata de Electrolux Satu Mare este un sistem client/server, avand o componenta centrala responsabila cu organizarea, programarea, executarea si urmarirea operatiunilor de backup, si componente client, specializate in operatiuni specifice sistemelor de operare, sistemelor de baze de date sau groupware.


In momentul in care una dintre operatiile programate, denumite generic „joburi”, devine activa, serverul emite catre clientul responsabil o cerere care declanseaza operatia de colectare si trimitere a datelor. Datorita faptului ca in cadrul unui job pot fi incluse date de pe mai multe masini, agentii vor fi activati secvential, evitandu-se orice problema in cazul in care unul dintre acestia nu este activ – dintr-un motiv sau altul. Serverul poate fi programat sa incerce de un anumit numar de ori, sa renunte, sau sa reia operatiunea dupa ce a terminat de prelucrat datele de pe celelalte masini. Abordarea clientilor unul cate unul nu reprezinta o problema de eficienta, putand fi instalate mai multe servere de backup care vor imparti sarcina colectarii datelor in medii distribuite, de mari dimensiuni.


Reporter Market Watch: Ce tipuri de incidente pot fi evitate cu ajutorul acestei solutii?
Lucia Diaconescu: In cadrul Electrolux, unul dintre cele mai frecvente incidente legate de integritatea datelor este stergerea accidentala a informatiilor de catre angajati. In aceste situatii, solutia de backup implementata isi dovedeste eficienta si performanta superioara prin recuperarea integrala si imediata a datelor pierdute, asigurand continuitatea procesului de business. Un alt incident critic, pe care il evitam prin intermediul backup-ului periodic automat al acestei solutii de stocare, este pierderea tuturor datelor de pe un computer in cazul caderii sistemului acestuia. Pagubele substantiale provocate de aceste doua tipuri de incidente inainte de implementarea solutiei de backup au fost eliminate in totalitate dupa utilizarea acesteia.


Reporter Market Watch: Dupa analiza si testarea preliminara a tehnologiilor de stocare, achizitionarea si implementarea unei solutii a presupus anumite costuri. Cum evaluati recuperarea investitiei?


Lucia Diaconescu: Strategia generala a Electrolux include o politica foarte stricta de securitate IT, auditata in conformitate cu standardele internationale existente in industrie. Solutia BrightStor ARCserve Backup a fost agreata inca de la inceput de aceste companii de audit atat in ceea ce priveste eficienta si performanta, cat si din punct de vedere al investitiei si al costurilor deosebit de avantajoase. Consideram ca investitia initiala si cea facuta pe parcursul functionarii solutiei prin upgrade-urile din 2003 si 2004 au fost recuperate in intregime in primul rand prin evitarea pierderilor de date, dar si prin asigurarea continuitatii activitatii.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite