Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

ADVERTORIAL: Quest Software

09 Iunie 2005



Solutii pentru managementul aplicatiilor


Acest articol continua seria de articole dedicate produselor firmei Quest Software, desfasurata de-a lungul a trei editii:
-Conceptele generale care stau la baza produselor Quest (februarie)
-Solutii pentru managementul bazelor de date (martie)
-Solutii pentru managementul infrastructurii Microsoft (aprilie)


plicatiile din zilele noastre sunt construite pe tot mai multe niveluri de infrastructuri complexe (servere si aplicatii Web, retele, baze de date, sisteme de operare). Managementul performantelor acestora necesita o echipa eterogena de experti ce lucreaza impreuna (personal de suport, administratori de baze de date, dezvoltatori etc.).


Quest Software ofera produse ce permit simplificarea si automatizarea managementului aplicatiilor critice si al bazelor de date pe care acestea sunt construite. Pe langa faptul ca ofera posibilitatea de a monitoriza si de a raporta proactiv problemele de performanta, suita de produse Quest permite diagnosticarea si rezolvarea acestor probleme.


Produsele oferite de Quest suporta unele dintre cele mai cunoscute aplicatii critice incluzand: Oracle e-Business Suite, SAP (mySAP, SAP R3 si Netweaver), Siebel, PeopleSoft, aplicatii Web/J2EE dezvoltate in-house precum si bazele de date pe care sunt construite aceste aplicatii (Oracle, DB2, Sybase si SQL Server).


Abordarea Quest este unica in sensul ca furnizeaza solutii si unelte specifice pentru o varietate de functiuni dintr-o organizatie IT.
-Calitatea codului si optimizare. Solutiile Quest din aceasta categorie permit clientilor sa-si dezvolte cod PL/SQL sau J2EE de inalta calitate astfel incat calitatea si performantele aplicatiei sa poata fi optimizate inainte ca aceasta sa fie data in productie.
-Performanta si disponibilitate. Solutiile Quest din aceasta categorie permit accelerarea detectarii, diagnosticarii si rezolvarii problemelor de performanta inainte ca acestea sa afecteze utilizatorii si nivelurile de service.
-Schimbare si configurare. Solutiile Quest din aceasta categorie automatizeaza managementul schimbarilor complexe prin analiza de impact detaliata, managementul patch-urilor, controlul versiunilor, documentatie de audit si suport la migrare.
Calitatea codului si optimizare
-JProbe® Suite este un toolkit pentru tuning de cod Java, care permite diagnosticarea si rezolvarea rapida a problemelor de performanta aparute in aplicatii J2EE si J2SE, la nivel de linie de cod.
-JClass® ofera dezvoltatorilor de Java si proiectantilor de Web, componente Java la standard industrial (diagrame, tabele, raportare, imprimare etc.) ce permit dezvoltarea rapida si usoara de aplicatii J2EE si J2SE.
-PerformaSure™ este o unealta de
diagnostic prietenoasa, necostisitoare ce ofera vizibilitate instantanee de-a lungul stivei tehnologice J2EE pentru a puncta rapid aspectele de performanta in mediile de productie, test si QA.
-QDesigner™ este un instrument de analiza si proiectare a BD si aplicatiilor, usor de utilizat si foarte intuitiv, ce combina facilitati de modelare a datelor la nivel de procese de business, orientare pe obiecte, conceptual si fizic intr-un singur mediu integrat.
Performanta si disponibilitate
-Foglight® este o consola puternica ce permite monitorizarea 24x7 a tuturor componentelor aplicatiilor critice (servere Web, servere de aplicatie, retele, baze de date, sisteme de operare) si alertarea administratorilor asupra problemelor aparute astfel incat acestea sa poata fi remediate inainte ca ele sa afecteze utilizatorii. Foglight are cartridge-uri specializate pentru aplicatii (Oracle E-Business Suite, MySAP, Siebel eBusiness Applications, PeopleSoft si Microsoft Exchange precum si aplicatii de client), servere Web (Apache sau Microsoft Web Services), servere de aplicatie (BEA WebLogic Server, IBM WebSphere Server, Jboss si Oracle Application Server), baze de date (Oracle, SQL Server, DB2 si Sybase) si sisteme de operare (Windows 2000, Windows 2003, Windows NT, AIX, Solaris, HPUX si Linux).
-Foglight® Transaction Recorder este o componenta Foglight ce permite monitorizarea timpului de raspuns al utilizatorilor unei aplicatii bazata pe Web, indiferent daca e vorba de o aplicatie standard (PeopleSoft, Siebel eBusiness Applications, Oracle E-Business Suite) sau o aplicatie dezvoltata de client. Prin mecanisme incorporate de notificare, Foglight Transaction Recorder poate sa emita din vreme atentionari atunci cand performantele aplicatiei se degradeaza, permitand astfel identificarea rapida a acestora si luarea de masuri de remediere inainte ca utilizatorii sa fie afectati.
-Foglight® for SQL Transactions este o componenta Foglight ce permite monitorizarea timpului de raspuns al aplicatiilor critice bazate pe baze de date Oracle. Folosind o tehnologie de monitorizare neintruziva, Foglight for SQL Transactions capteaza detalii avansate despre executia tranzactiilor SQL permitand alarmarea, diagnosticarea si raportarea rapida a eventualelor probleme de performanta.
-User Experience Monitor™ este o unealta ce permite masurarea si managementul performantelor aplicatiilor bazate pe Web din perspectiva utilizatorului final. User Experience Monitor urmareste permanent toti utilizatorii, dand astfel o imagine totala asupra experientei acestora. Observand tot traficul, produsul identifica cele mai bune si cele mai proaste performante ale tranzactiilor clientilor reali, asigurand ca nu exista goluri in strategia de monitorizare.
-Spotlight® este un utilitar de diagnosticare in timp real a problemelor ce pot aparea intr-o aplicatie, printr-o interfata grafica si intuitiva ce afiseaza permanent procese si fluxuri din aplicatie. Spotlight permite astfel luarea rapida a masurilor de remediere, inainte ca problemele sa se acutizeze. Spotlight este disponibil pentru Oracle E-Business, Siebel, IBM WebSphere, BEA WebLogic si servere Web.
Schimbare si configurare
-Stat® ACM (Application Change Management) este un produs ce permite reducerea dramatica a perioadei necesare pentru aplicarea patch-urilor si a modificarilor critice intr-o aplicatie Oracle E-Business. Stat ACM ofera facilitati pentru: aplicarea automata a patch-urilor si analiza de impact la modificare, audit si raportare, workflow consistent precum si suport pentru Sarbanes-Oxley si alte reglementari.
-Deploy Director™ este o solutie de management al aplicatiilor Java care se executa la nivel de client (rich client), oferind facilitati pentru deployment, rollback si update.
Solutii pentru bazele de date pe care sunt construite aplicatiile.


Pe langa solutiile specifice aplicatiilor propriu-zise, Quest ofera solutii pentru managementul BD pe care sunt construite aceste aplicatii. Aceste solutii au fost prezentate mai pe larg in numarul din martie 2005 al revistei.


-Toad® este standardul de-facto pentru dezvoltatorii si administratorii de baze de date avand 500.000 de utilizatori in lumea intreaga. Toad creste productivitatea si calitatea codului oferind functionalitati bogate pentru managementul obiectelor din baza de date, dezvoltarea si depanarea de cod PL/SQL, crearea, executarea si optimizarea de interogari SQL.
-Quest Central® este un banc de lucru ce permite administratorilor de baze de date sa gestioneze mai multe BD printr-o singura interfata integrata. Quest Central combina module pentru administrarea BD, monitorizarea si diagnosticarea performantelor BD, tuning SQL, analiza de BD si management de spatiu. Este disponibil pentru BD Oracle, SQL Server si Sybase. Quest Central contine toate uneltele de care un DBA are nevoie pentru indeplinirea sarcinilor de zi cu zi.
-Space Management with LiveReorg®, este o componenta Quest Central for Oracle, ce permite reorganizarea BD Oracle fara downtime in vederea recuperarii de spatiu si imbunatatirea performantelor chiar si pentru mediile pentru care nu exista „fereastra de intretinere”.
-SharePlex® for Oracle este cea mai demonstrata si performanta solutie de replicare a BD existenta pe plan mondial. Bazat pe redo-log-uri si lucrand eficient in orice retea, SharePlex creeaza si mentine, aproape in timp real, o replica „fault- tolerant” a unei BD Oracle, replica ce poate fi folosita in diverse scopuri: raportare, consolidarea datelor, distribuirea datelor, disponibilitate ridicata, recuperare in caz de dezastru si altele.


Toate produsele prezentate pot fi descarcate gratuit de pe site-ul Web al companiei www.quest.com


Quest Software Inc. este o companie americana cu sediul in Irvine, California, SUA, infiintata in anul 1987 care are peste 18.000 de clienti in lumea intreaga. Unicul distribuitor al produselor Quest in Romania si Republica Moldova este firma
Q-East Software care activeaza din anul 2001 si care are peste 60 de clienti in domeniul bancar, telecomunicatii, administratie, asigurari, industrie etc.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite