Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

IDC Storage Roadshow CEE 2005

10 Iunie 2005



IDC a organizat in luna mai editia 2005 a IDC Storage Roadshow CEE (Central and Eastern Europe). Subiectul stocarii are din ce in ce mai multa relevanta in mediul business de astazi. Datele sunt esentiale pentru desfasurarea afacerilor, iar legislatia tinde sa sprijine o arhivare pe termen lung a acestora. Astfel deja celebra lege Sarbanes-Oxley din Statele Unite obliga companiile listate la Bursa sa pastreze toate datele pe o perioada de cinci ani. Europa nu este nici ea mult in urma acestei tendinte, o lege similara fiind deja discutata si la nivelul UE. In aceasta perioada datele se acumuleaza in centrele de date ajungand la cifre impresionante.


Tendinte in stocare


Centrele de date se confrunta din ce in ce mai des cu problema capacitatii. Cantitatea de informatii care trebuie stocate creste din ce in ce mai rapid, epuizand resursele alocate si necesitand scalarea acestora din ce in ce mai frecvent. Pe langa scalare se mai pune acum si problema alocarii dinamice a spatiului disponibil. Altfel modificarile in sabloanele de folosire a resurselor pot da peste cap anumite sectoare ale centrului de date care vor fi solicitate mai mult decat a fost prevazut in timp ce altele vor avea disponibil mai mult spatiu decat este necesar.


Viteza de accesare a datelor este si ea vitala, in mediul de afaceri de astazi viteza este una dintre conditiile supravietuirii. Noile tehnologii de stocare pun accent nu numai pe cantitatea de date care pot fi stocate ci si pe viteza de acces. Mai trebuie luate in considerare si masurile de siguranta pentru prevenirea situatiilor de risc. Crearea de back-up-uri periodice (chiar de mai multe ori pe zi), implementarea unui sistem fiabil pentru recuperarea datelor in urma dezastrelor, precum si sistemele de sustinere alternative iau din ce in ce mai multa amploare.


Prezente la IDC Storage Roadshow


Printre vorbitorii de la IDC Storage Roadshow CEE 2005 s-au numarat reprezentanti ai unor companii cu renume in domeniul stocarii, cum ar fi: Reinhard Neumann, din partea Hewlett-Packard, care a vorbit despre HP StorageWorks; Radu Stefan de la ING Romania care a prezentat o implementare a unei solutii de stocare HP; Florentina Totth, District Sales Manager al APC, care s-a referit la solutiile de crestere a disponibilitatii, rezilientei si securitatii centrelor de date; Richard Grabinger din partea Hitachi; Thomas Ehrlich reprezentand NetApp NorthEast EMEA; Brana Nikolajevic, Sales Executive – Romania, Macedonia, Serbia si Muntenegru, Computer Associates si Florin Panait, Sales representative information management solutions, din S&T Romania.


Discutiile s-au concentrat pe solutiile oferite de companiile participante in domeniul stocarii. Exceptie au facut cele doua studii de caz, cel al S&T si solutia HP implementata la ING. Piata de stocare, precum si cele legate de aceasta se dezvolta din ce in ce mai rapid pe plan mondial, iar Romania nu se afla mult in urma din acest punct de vedere.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite