Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

De ce Basel II ?

19 Martie 2004




În noul context, specialiştii consideră în unanimitate că Basel II este mai mult business decât tehnologie şi impune căutarea unor soluţii care să reducă timpul şi costurile.
Basel II devine pentru băncile româneşti o oportunitate pentru o nouă abordare strategică. Reuşita în piaţă va depinde foarte mult de modul în care fiecare bancă va şti să constituie, să folosească datele.
Toate modelele de analiză de risc necesită baze de date complexe privind clienţii, liniile de business şi indicatori de piaţă.
Oricare va fi procedura aleasă în bancă pentru furnizarea datelor necesare modelării, ea trebuie să cuprindă: acces rapid la date, managementul datelor, analiza datelor şi raportare.


În scurt timp, strategia băncilor va avea în vedere alegerea unor soluţii IT puternice care să poată asigura atât fondul de date necesar analizelor de risc, pregătirea până în 2007 (ca termen de referinţă pentru aderarea României la UE) a bazelor de date de istoric şi gestiunea portofoliului de informaţii în condiţii de performanţă şi maximă securitate.


Soluţii BIS în sprijinul aplicării
prevederilor Basel II


Banca, în ansamblul ei, reprezintă un sistem complex, o arhitectură integrată de produse şi servicii destinate satisfacerii în condiţii de performanţă şi calitate a necesităţilor clienţilor săi.
Acest sistem, pentru a funcţiona la parametrii de performanţă, trebuie să comunice cu sisteme externe băncii, instituţii financiare, organe şi organisme de control şi reglementare, atât interne, cât şi internaţionale. Comunicarea între sisteme trebuie realizată în timp real şi în condiţii de securitate maximă. În acest context, practica a demonstrat viabilitatea soluţiilor IT de integrare.


În scopul alinierii la noile reglementări, firma BIS oferă o gamă cuprinzătoare de servicii profesionale, dintre care menţionăm: consultanţă, proiectare de soluţii, integrare aplicaţii şi sisteme, conducere de proiect, dezvoltare software, instalare hardware şi software, configurare, personalizare pe client, mentenanţa şi suport, educaţie şi şcolarizare pentru sisteme de operare şi aplicaţii, testare de sistem şi validare.



Tags: bancar, BIS, Basel II

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite