Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

@vantaj la servicii: e-tranzact si sursedefinantare.ro

13 Iulie 2005



Camera de Comert si Industrie a Romaniei si Dot Commerce au lansat in cadrul unui parteneriat un serviciu de comert electronic, e-tranzact, adresat comunitatii de afaceri. In esenta, serviciul permite generare de facturi proforme pentru clienti, introduce posibilitatea platii on-line cu carte de credit sau debit, cu securitate garantata, acest serviciu putand fi executat de orice agent economic, in calitate de cumparator sau vanzator.


www.sursedefinantare.ro, creat de CCIRB, este o unica sursa de informare privind fondurile de finantare din surse bancare sau alte surse la
dispozitia oamenilor de afaceri.


Madalin Matica, director operatiuni Europa DotCommerceDotCommerce Romania, afiliata companiei americane omonime, a intrat pe piata romaneasca in 2003. Si-a propus printre altele sa dezvolte activitati de e-commerce, prin sistemul Dot Assure, urmarind trei segmente de piata: societati comerciale, ONG si asociatii profesionale si organizatii guvernamentale. Dupa ce 300 de comercianti au adoptat sistemele de plati online ale DotCommerce, fiind convinsi de avantajele comertului electronic, s-a incheiat parteneriatul cu CCIRB, „cel mai important organism din Romania care devine partener al nostru“ cum a subliniat dl. Madalin Matica, director operatiuni Europa DotCommerce. „CCIRB a studiat cu mare atentie toate ofertele existente in piata, iar faptul ca a finalizat cu noi ne da garantia ca suntem lideri de piata. Este o confirmare a capabilitatilor tehnice, atat la nivel de securitate cat si financiar, deoarece declaram ca practicam cele mai mici comisione de pe piata“.


CCIRB este un prim client al sistemului e-tranzact, deoarece ea utilizeaza sistemul de plata pentru acceptarea platii serviciilor pe care le presteaza. „Analizand serviciul e-tranzact, avantajele principale remarcate de participanti au fost flexibilitatea in utilizarea instrumentelor de plata, o mare economie de timp atat a vanzatorului cat si al cumparatorului, si s-a apreciat ca exista o mai mare capacitate de a penetra piata externa cu servicii“, a declarat dna Cornelia Rotaru, director executiv CCIRB.
„Acest sistem este proiectat ca un ajutor pentru start-up uri si IMM-uri, care nu sunt ferm convinse de avantajele comertului electronic, si dorim sa devina un incubator de magazine on-line. Acest sistem, are logistica si partea comerciala asigurate de catre CCIRB, software-ul asigurat de catre noi, da posibilitatea oricarui comerciant din Romania sa accepte plati online fara a fi fortat sa aiba shopping card dedicat, sa implementeze masuri de securitate, sau alte schimbari logistice sau tehnice.“


Sistemul ofera posibilitatea negocierii facturii, iar negocierea poate fi supervizata de Camera de Comert. De asemenea exista un departament de risc si frauda. Orice client care doreste sa utilizeze acest serviciu gaseste un formular de aderare online la www.dotcommerce.ro/ccirb.


Pentru a impulsiona aderarea la e-tranzact, CCIRB dispune de avantaje pe care la randul ei le acorda comerciantilor: taxa de aderare este de 99 USD (cu reducere 50% pana la sfarsitul lui iulie), o reducere a comisionului fata de cel obisnuit DotCommerce de 9%.


Din punct de vedere al accesului securizat, intreaga structura de securitate si criptare a informatiilor este pe serverele acceptatoare. Clientul nu va fi obligat sa cumpere certificate de securitate, sau sa cripteze comunicarea.


„Credem ca majoritatea acceptatorilor de plati prin metode obisnuite vor accepta si plati online. Va deveni notoriu sa accepti plati online pe site-ul tau. Apreciem ca pana in aprilie 2005, cifra de afaceri din ecommerce in Romania era de 4 milioane USD, iar peste 50% se deruleaza prin gatewayul Dot Commerce” declarat in incheiere pentru revista noastra dl. Matica.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite