Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Studiu de caz: O solutie sanatoasa pentru Sicomed

14 Iulie 2005



Este stiut faptul ca produsele medicale trebuie sa respecte si pe piata romaneasca norme GMP de management al calitatii. Normele au rolul de a garanta calitatea medicamentelor si stabilesc standarde la nivelul sistemelor informatice din lantul de productie.


Ca urmare a necesitatii de a indeplini anumite standarde de calitate, companiile din domeniul farmaceutic sunt tot mai preocupate de asigurarea integritatii si disponibilitatii datelor informatice prin solutii complexe de stocare a acestora. Sicomed este una dintre companiile romanesti care, din momentul privatizarii, ca urmare a cresterii volumului si a complexitatii proceselor de business si in concordanta cu directia ascendenta a industriei, a acordat o atentie deosebita implementarii unor solutii de informatizare eficiente.


“Regulile GMP reprezinta normele minime obligatorii in productia de medicamente care includ si recomandari pentru sistemele informatice, cum ar fi modul de validare al acestora, precum si standarde privind securitatea, trasabilitatea, operatiunile de backup si disaster recovery”, a explicat Cornel Cioara , IT manager in cadrul Sicomed.


Sicomed foloseste solutia BrightStor ARCserve Backup achizitionata de la DNA Software, implementata in 2001 ca solutie de backup si disaster recovery in urma comparatiei intre solutiile concurente existente pe piata. In urma cu un an si jumatate, ca urmare a cresterii volumului de date care trebuiau protejate prin strategii de backup si disaster recovery, pe langa un upgrade pentru solutia BrightStor ARCserve Backup, Sicomed a achizitionat o unitate de banda Autoloader cu care se poate stoca un volum de date de pana la 1,4TB.


Managerul IT Sicomed a precizat: „BrightStor ARCserve Backup indeplineste toate cerintele specifice ale Sicomed: performanta in mentinerea integritatii si a disponibilitatii datelor critice, scalabilitate, suport pentru platforme eterogene, management centralizat si posibilitatea de creare de rapoarte avansate“.


Stocarea datelor se face cu o solutie mixta diferential sau full


Departamentul IT de la Sicomed include 13 persoane, insa o singura persoana se ocupa de partea de backup si disaster recovery, atat de setarea politicilor, cat si de realizarea efectiva a acestei operatiuni.


„Avantajul companiei rezultat din aceasta investitie deriva din faptul ca suntem in masura sa ne continuam activitatea fara nici un fel de intrerupere atunci cand apare o problema”, ne-a declarat Cornel Cioara. „Intrucat compania se bazeaza pe sistemele informatice implementate, este foarte importanta minimizarea riscului de a pierde date sau de a avea discontinuitati in functionarea acestora“


„Dincolo de performantele tehnice, solutia BrightStor ARCserve Backup este deosebit de avantajoasa si din punct de vedere al costului total al proprietatii, atat in ceea ce priveste investitia initiala, cat si costurile de exploatare si mentenanta, care sunt in limite rezonabile. Ca urmare, nu avem in vedere schimbarea acestei solutii pe care o folosim in prezent cu succes“, a afirmat managerul IT Sicomed.


Datorita backup-ului, datele valoroase nu se mai pierd



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite