Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

IBM implineste 100 de ani

16 Iunie 2011



IBM marcheaza astazi 100 de ani de la infiintarea companiei pe 16 iunie 1911. Pentru a marca aceasta aniversare, compania a lansat astazi o carte, “Imbunatatirea modului de functionare a lumii: Strategiile ce au modelat un secol si o companie”, a lansat un nou film “Wild Ducks” si a marcat aceasta aniversare prin semnalizarea inceperii sesiunii de tranzactionare la Bursa de Valori din New York.
In primul secol de existenta, IBM a avut un rol important in transformarea mediului de business, stiintific si social. Istoria companiei poate fi privita ca o succesiune de realizari esentiale – investitii in laboratoare de cercetare in timpul marelui crash financiar, dezvoltarea primei unitati hard disk ce a creat industria de sisteme de stocare, colaborarea cu guvernul Statelor Unite pentru a dezvolta Sistemul de Securitate Sociala. IBM a continuat sa investeasca in “pariuri majore” precum noi modele de calcul, sistemul mainframe System/360, inventarea codului de bare, inventarea calculatorului personal IBM ce a lansat revolutia PC, si dezvoltarea recenta a sistemului Watson, calculatorul ce a castigat concursul de cultura generala Jeopardy!.
’’Aniversarea a 100 de ani de la infiintarea corporatiei noastre ne emotioneaza si ne simtim mandri ca facem parte din cea mai inovativa companie din lume. Istoria IBM ofera tuturor oamenilor motive de speranta in viitor. In ciuda multitudinii de provocari cu care ne confruntam, cred ca oamenii, comunitatile, companiile si tarile vizionare pot construi o planeta mai inteligenta, mai sigura si mai durabila’’, a declarat Bogdan Balaci, Director General al IBM Romania.
Samuel J. Palmisano, Presedintele consiliului de administratie, Presedinte si CEO IBM, a identificat lectia cheie pe care IBM a invatat-o in ultimii 100 de ani: Pentru a avea succes pe termen lung, trebuie sa elaborezi strategii pe termen lung. “Pentru angajatii IBM, strategiile pe termen lung reprezinta o modalitate de a gandi mereu catre viitor”, a precizat Sam Palmisano. “IBM a supravietuit si a avut succes timp de 100 de ani respectand o serie de valori esentiale, si fiind capabil sa se schimbe. Acest lucru ne-a permis sa transformam mediul tehnologic, de business si social pe parcursul primului secol de activitate, si credem ca ne va permite sa realizam mult mai multe in al doilea secol de activitate.”
Una dintre cele mai in varsta personalitati IBM, Luis A. Lamassonne are 105 ani si locuieste in Miami, Florida. El s-a alaturat echipei IBM in 1933 si a activat in cadrul companiei timp de 38 de ani, unde a ocupat functia de director executiv pentru America Latina. Referitor la Centenarul IBM celebrat astazi, Lamassonne a precizat: “IBM a fost mereu una dintre cele mai bune companii. Compania este speciala datorita oamenilor care lucreaza aici. Am incredere ca IBM va supravietui timp de multi ani, timp de inca un secol.”


Initiativele dedicate celebrarii Centenarului IBM


IBM va folosi ocazia Centenarului pentru a colabora cu liderii din mediul de business si mediul academic, clienti si comunitati locale din cele 170 de tari in care isi desfasoara activitatea prin intermediul unei initiative ce va dura intreg anul. Printre elementele principale ale celebrarii Centenarului IBM se numara:
* Carte - IBM lanseaza o carte dedicata mediului de business intitulata “Imbunatatirea modului de functionare a lumii: Strategiile ce au modelat un secol si o companie.”Cartea scrisa de trei jurnalisti castigatori ai mai multor premii pentru jurnalism Steve Hamm, Kevin Maney si Jeffrey M. O’Brien, prezinta modul in care s-a schimbat lumea in decursul unui secol in sectorul tehnologic si de business, modurile in care au fost implementate sistemele noi, precum si rolul indeplinit de IBM in cadrul acestor schimbari.
* Film – IBM lanseaza o serie de filme scurte pe parcursul anului pentru a celebra cultura si inovatiile companiei. IBM va lansa filmul “Wild Ducks”, un omagiu adus clientilor IBM ce au sfidat legile conventionale folosind abordari noi pentru a construi afacerile. Printre acesti clienti se numara Howard Shapiro, cercetator la Mars Corporation, si Sunil Mittal, fondator si CEO Bharti Enterprises, cea mai mare companie de telecomunicatii din India. Filmul “Wild Ducks” este regizat de Davis Guggenheim, castigator al premiului Oscar pentru documentarul “Un adevar incomod”. Filmul va aparea dupa alte filme dedicate Centenarului IBM lansate anul acesta: “ 100 x 100” – o prezentare a fiecarui an din istoria IBM, si “They Were There”, ce analizeaza momentele semnificative din istoria IBM relatate de inovatori importanti. Printre aceste momente se numara inventarea codului de bare, suportul pentru sistemele ce au dus la realizarea primilor pasi ai omului pe Luna si dezvoltarea calculatorului personal.
* Celebrarea serviciilor – Pe parcursul anului, angajatii IBM vor creste semnificativ activitatile de ajutorare a comunitatilor locale. Pe 15 iunie, peste 300.000 de angajati IBM, familiile acestora au efectuat peste 2,5 milioane de ore de activitati (echivalentul a 850 de ani de servicii), aplicand cunostintele din mediul de business si experienta acumulata pentru a rezolva provocarile si cerintele comunitatilor. In plus, compania va extinde programul de granturi destinate serviciilor in folosul comunitatii cu 140% fata de anul precedent pentru organizatiile non-profit aflate in parteneriat cu IBM in cadrul activitatilor.
* Simboluri ale Progresului - IBM a identificat 100 de realizari ce au modelat compania si lumea in ultimul secol – incepand de la tehnologia ce a stat la baza sistemului de Securitate Sociala din Statele Unite, inventarea unitatii floppy disk, crearea primului laborator de cercetare al unei companii si infiintarea departamentului Corporate Service Corps (departament similar Peace Corps). Cele 100 de Simboluri ale Progresului vor fi ilustrate prin intermediul unor modele vizuale si a unui continut substantial. Lista celor 100 de simboluri va fi prezentata pe parcursul anului.
* IBM Colloquia – Prin intermediul unei serii de forumuri academice si de business, IBM se va adresa liderilor cu privire la progresele din domeniul stiintific si tehnologic, si la modul in care aceste progrese vor afecta industria medicala, de mediu si tehnologia informatiei. La aceste forumuri organizate in cadrul Laboratoarelor de Cercetare IBM vor participa cercetatori, reprezentanti ai mediului academic, ai mediului de business si lideri ai guvernelor, pentru a discuta despre efectele tendintelor emergente asupra mediului de business si social. IBM va organiza astfel de evenimente in Australia, Brazilia, China, India, Israel, Japonia, Elvetia si Statele Unite ale Americii.
* IBM Lecture Series – IBM va colabora cu universitati de top pentru a prezenta viitorilor lideri strategiile identificate de IBM pe parcursul celor 100 de ani, in domeniul de business, tehnologic si social. Aceste intalniri vor include conferinte prezentate de directori IBM in cadrul universitatilor precum Copenhagen Business School din Danemarca, HEC Paris din Franta, Universitatea Tsinghua din Beijing, China, Universitatea Chicago din Statele Unite.
* THINK: Forum destinat viitorilor lideri – In septembrie, IBM va organiza un forum in New York la care vor participa 700 de lideri, pentru a discuta despre sistemele care transforma planeta noastra intr-o planeta mai inteligenta, si creeaza potential pentru crestere economica si progres social. Compania va analiza rolul corporatiei moderne la indeplinirea acestui potential, si va examina modalitatea in care modelul de leadership trebuie sa evolueze pentru a indeplini cerintele secolului 21 in domeniul de business, tehnologic si social.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite